Društvo, kultura, umitnost

Održano 10. Veliko prelo u Tompi

Izvor: Bunjevački Media Centar   Ponediljak, 14.01.2019.


U subotu, 12. januara, u Tompi (R. Mađarska) je održano 10. Veliko prelo. Organizator Prela je bilo KUD „Kolo” iz Tompe nuz podršku Veh Lasla, gradonačelnika opštine Tompa.

Prelo u Tompi 19 

Delegaciju Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine su činili pridsidnica dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica odbora za kulturu Kata Kuntić, pridsidnik BKC „Bajmok”, Branko Pokornić ko i pridstavnici bunjevački institucija.

 Prelo u Tompi 15

Bunjevci u Mađarskoj još uvik niguju bunjevačke igre i pisme ko i jezik, što dokazuje da prinose svoje običaje na mlađu generaciju, koja niguje tradiciju.

T. B.


Galerija fotografija

 
 

Završno okupljanje redakcije „Bocka”

 Izvor: Bunjevački Media Centar   Subota, 29.12.2018.


IMG 3950

Poslidnje okupljanje redakcije mladi novinara koji pripravljaje list „Bocko” održano je u subotu, 29. decembra, u prostorijama škule „Gaudeamus”, a bila je to prilika da novinari analiziraje poslidnja dva izdanja „Bocka”, al i da se sumira 2018. godina.

IMG 3946

Mladim novinarima su, tom prilikom, uručene decembarske stipendije, al i prigodni novogodišnji pokloni. Najbolje je posebno darivo Mirko Bajić, glavni i odgovorni urednik „Bocka”, a svojim radovima su se istakli Denis Vukmanov Šimokov, Martina Stupar, Maja Rudinski i Luka Bošnjak.

Nakon tog je, zajedno sa mentorom redakcije Nikolom Stantićom, dogovoren ritam rada u narednoj, 2019. godini.


Video prilog: BMC


GALERIJA FOTOGRAFIJA

 
 
 

Promovisane slike sa likovne kolonije „Bunjevačke matice”

Izvor: Bunjevački Media Centar   Subota, 29.12.2018.


IMG 3826

U petak, 28. decembra, održana je izložba slika nastali na šestoj koloniji „Bunjevačke matice”. Pridstavljeni su radovi slikara i slamarski umitnica, a bila je to prilika i da se pridstavi slika – portert Stipana Matijevića, Bunjevca, prvog gradonačelnika Subotice posli Prvog svitskog rata.

IMG 3821

Rad kolonije pridstavio je slikar Ivan Šarčević – Šarac, o Stipanu Matijeviću divanio je Ivan Sedlak, počasni pridsidnik „Bunjevačke matice”, dok je izložbu svečano otvorio Veljko Vojnić, pridsidnik „Bunjevačke matice”, a iskoristio je i priliku da prisutne obavisti o najznačajnijim aktivnostima u protekloj, 2018. godini.


GALERIJA FOTOGRAFIJA

 
 
Još članaka...

BUNJEVAČKI RADIO (08-24 h) www.boc.rs