Društvo, kultura, umitnost

Paketići za dobru dicu

 


Paketići za dobru dicu

│ Srida, 05.01.2022. │


 

Krajom 2021. godine dica koja iđu na folklor u KUDŽ „Bratstvo” i KUD „Aleksandrovo” imali su posebnog razloga za radost. Nji je, naime, positio Dida mraz.

IMG 1050

Čuveni dida u crvenom odilu pratio je kako su dica u ovim društvima bila dobra tokom cile 2021. godine, a u to se mogo uvirit i kad ih je obašo. Dica su pripravila lip program i recitacije, pa nije bilo dileme dal su pokloni zasluženi.

IMG 5582

Nuz radost i dičju graju dica iz KUDŽ "Bratstvo" i KUD "Aleksandrovo" svima su poželila srićnu Novu godinu.

 

 


FOTO BRATSTVO


FOTO ALEKSANDROVO


 

 

Čarolija božićni i novogodišnji praznika u Tavankutu

 


Čarolija božićni i novogodišnji praznika u Tavankutu

│ Izvor: BMC │ Petak, 31.12.2021. │


 

Tavankut svake godine ima razloga da se sve više spominje i pripoznaje u vrimenu božićni i novogodišnji praznika sa čarolijom lipote ukrašavanja i spretnosti njihovog mištanina gosp. Marinka Bajića.

TAVANKUT 4

Svake godine ovo misto dobije razloga da se ljudi koji žive u njemu i naravno Subotičani koji nemaje prilike to vidit u varoši da dođu u Tavankut i dive se umeću i lipoti ukrašavanja. Tako su ove godine članovi dramske grupe KUD „Bunjevka“ iz Subatice positili svog dugogodšnjeg člana i ukazali mu čast za ono što svake godine radi.

TAVANKUT 12

- Ukrašavanje svoje kuće u centru Tavankuta sam započo još 2004. godine prija sedamnajst godina, a inspiracija za to mi se javila dok sam bio još mali. Vidio sam jednom prilikom čovika koji je živio u Nemačkoj i koji je svake godine dolazio za praznike u Tavankut i kitio svoju kuću i poželio sam da ja to isto uradim u svojoj. Tako da ja od 2004. godine svake godine ukrašavam kuću u kojoj živim sa svojom familijom i trudim se da svake godine dodam štogod novo i zanimljivo. Ove godine sam za kompletnu dekoraciju upotribio oko 25.000 lampica tj. 122 kompleta kojim sam okitio kuću, pomoćne objekte, jelke i drva iprid kuće – kazo je Marinko Bajić.

Umiće ovog mladog čovika divani više od riči jel čarolija koju svake godine napravi zaslužuje svaku pofalu.

 


FOTOGRAFIJE


 

 

Održani koncerti PIANISSIMO - MASTER CLASS u Bunjevačkoj matici

 


Održani koncerti PIANISSIMO - MASTER CLASS u Bunjevačkoj matici

│ Utorak, 28.12.2021. │


Koncert2Koncert1 

U prostorijama Bunjevačke matice (Korzo broj 8) održana su dva  koncerta u okviru projekta PIANISSIMO – MASTER CLASS u petak, 17. decembra, solistički koncert Sare Jović učenice Muzičke škule iz Subatice i Ivana Chenukhina iz Muzičke škule  „Isidor Bajić" - Novi Sad.

Koncert7Koncert3

Sledećeg dana u subotu, 18.decembra, održan je gala koncert polaznika seminara i učenika iz klase prof. Olge Borzenko iz Muzičke škule „Isidor Bajić" iz Novog Sada.