Posita NSBNM

 


Posita NSBNM

│ Ponediljak, 20.09.2021. │


IMG 0545

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine positio je u ponediljak, 20 septembra, Thomas Lee, politički oficir Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

IMG 0552

Tokom sastanka bilo je divana o položaju Bunjevaca, oko aktivnosti NSBNM u četri oblasti o kojima se stara, a pridstavniku Ambasade pridato je i izdanje „Bunjevci u procepu stvaranja nacionalnog identiteta“ koje divani o svemu onom što se desilo Bunjevcima po okončanju Drugog svitskog rata, sa fokusom na Dekret iz 1945. godine kojim su ukinuti.

 

 


 

 

 

Likovna kolonija „Bunjevačke matice“

 


Likovna kolonija „Bunjevačke matice“


IMG 6557

„Bunjevačka matica“ stoji iza osmog izdanja Likovne kolonije koja je i ove godine održana na salašu „Kopilović“ na Ljutovu.

IMG 6427

Kako je to i običaj, vridni umitnici Subatice, al i drugi mista, iskoristili su dva dana vikenda kako bi se družili, pa i iza sebe ostavili vridne radove.

Iza organizacije stoji slikar Ivan Šarčević Šarac, a okupljene je pozdravio Veljko Vojnić, pridsidnik „Bunjevačke matice“.

 

 


Fotografije


 

 

Šesnajsta „Fijakerijada“ u Novom Žedniku

 


Šesnajsta „Fijakerijada“ u Novom Žedniku


IMG 6927

U Novom Žedniku je održana tradicionalna „Fijakerijada”, takmičenje koje je okupilo ljubitelje konja i konjičkog sporta iz cile regije. Bilo je oni koji su se takmičili, bilo je i oni koji su nastupali u revijalnom dilu programa, al je sve nji vezala ista nit – ljubav prema plemenitim životinjama.

IMG 6935

Ko i iza prithodni petnajst, i iza šesnajste „Fijakerijade” stao je ko organizator Franjo Šarčević, a kako je kazo Nikola Pualić, pridsidnik Savita MZ „Novi Žednik“ bio je ovo dio proslave 100 godina postojanja sela.

 

 


Video prilog: BMC


Fotografije