Održano osamnaesto Bajmačko bunjevačko prelo

 


Održano osamnaesto Bajmačko bunjevačko prelo

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 30.01.2023. │


 

Ove godine godine održano je tradicionalno osamnaesto po redu „Bajmačko bunjevačko prelo” u organizaciji BKC Bajmak u subatu, 28. januara u prostorijama Doma kulture KPD „Jedinstvo - Egység” u Bajmaku.

IMG 0823

Med prisutnim zvanica isprid Varoši Subatice bio je Nebojša Crnogorac, zaminik pridsidnika skupštine Varoši Subatice koji se na početku programa obratio svim prisutnima. Pored njega bili su prisutni Mirko Bajić, odbornik Varoši Subatice, Boris Bajić, direktor NIU BIC–a ko i pridstavnici bunjevački institucija i udruženja.

IMG 0815

Ove godine BKC „Bajmak” slavi punolitstvo svi manifestacija tokom godine koje će se radit, di se članstvo ovog bunjevačkog kulturnog centra potrudilo da sve prođe u najboljem redu istako je Branko Pokornić, pridsidnik BKC „Bajmak”.

IMG 0750

Za punolitstvo organizacije ovog tradicionalnog prela u Bajmaku organizovan je bogat program u kom su učestvovali tamburaški orkestar „Rujna zora“, vokalni solista Tamara Babić i KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice sa spletovima bunjevački igara.

IMG 0869

Za svako prelo ko i za ovo pročitana je i preljska pisma Geze Babijanovića pod nazivom „Preljska pisma“, podiljeni su pokloni svim Marijama koje slave imendan Marin dan i organizovana je bogata tombola.

T. B.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC

FOTOGRAFIJE


 

 

 

Prijem kod gradonačelnika Antonia Ratkovića

 


Prijem kod gradonačelnika Antonia Ratkovića

│ Izvor i foto: UG „Bunjevačko kolo” Sombor │ Četvrtak, 26.01.2023. │


 

U somborskom županijskom zdanju, u ponediljak, 23. januara, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, upriličio je prijem za pridstavnike Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine - pridsidnicu Savita dr Suzanu Kujundžić Ostojić i člana Savita, a ujedno i pridsidnika UG „Bunjevačko kolo“, Dejana Parčetića.

Kod gradonacelnika Sombora

Kako Bunjevački Nacionalni savit ove godine obilužava 20 godina postojanja i rada, pridsidnica Savita dr Kujundžić Ostojić iskazala je namiru da ovaj jubilej bude obilužen i u Somboru. Tokom sastanka bilo je riči i o pridstojećim projektima i podrški u radu koji su ostvarili zafaljujuć dobroj saradnji sa državnim organima, ko i međunarodnim institucijama koje štite prava nacionalnih manjina.

Imajuć u vidu da je Sombor drugi po broju u kom žive pripadnici bunjevačke nacionalne zajednice, Bunjevački nacionalni savit odlučio je da ovom prilikom iskaže zafalnost na veoma dobroj i bogatoj višegodišnjoj saradnji Bunjevačkog nacionalnog savita i Grada Sombora, te su izrazili nadu da će se dosadašnji vid saradnje nastavit uzlaznom linijom.

Grad Sombor će nastavit s podrškom radu i očuvanju nacionalnog identiteta bunjevačke zajednice na prostoru grada Sombora, poručio je gradonačelnik Ratković ističuć dosadašnju dobru saradnju kako sa Nacionalnim savitom bunjevačke nacionalne manjine, tako i sa bunjevačkim organizacijama i udruženjima u Somboru.

 

 


 

 

 

Mirović: Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom nacionalnim savitima nacionalni manjina

 


Mirović: Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom nacionalnim savitima nacionalni manjina

│ Izvor i foto: https://vojvodina.gov.rs/ │ Srida, 18.01.2023. │


 

Pridsidnik Pokrajinske vlade divanio je danas, u odvojenim susritima, sa pridsidnicom Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine Suzanom Kujundžić Ostojić i pridsidnikom Nacionalnog savita crnogorske nacionalne manjine Dragoljubom Malovićem.

Mirovic-sastank-sa-Nacionalnim-savetom-Bunjevaca-1

Na sastancima je bilo riči o programskim pitanjima, projektima i podrški radu nacionalni savita.

Pridsidnik Mirović istako je da će nuz podršku Pokrajinske vlade biti nastavljena realizacija projekata značajni ne samo za bunjevačku i crnogorsku nacionalnu manjinu već i za sve druge nacionalne manjine u Vojvodini.

Pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine Suzana Kujundžić Ostojić kazala je da Savit, koji obilužava 20 godina postojanja i dilovanja, vodi politiku čuvanja i unapriđenja identiteta, kulture i tradicije Bunjevaca nuz punu podršku Pokrajinske vlade.