Saopštenja i konferencije

 


KO ĆE ISPEĆ NAJLIPŠI KRUV

 

Iz Ustanove kulture „Centar za kulturu Bunjevaca" stiže poziv zainteresovanima da uzmu učešće u izboru za „Najlipše pečen kruv – somun", programa u okviru obilužavanja nacionalnog praznika Bunjevaca „Dana Dužijance 2023. godine".

IMG 1867

Izložba će bit održana u ponediljak, 14. avgusta, u Vestibilu Varoške kuće u 19 sati, a najlipše pečen kruv-somun biće centralni simbol proslave „Dana Dužijance 2023".

Sve informacije oko učešća mogu se dobit svakog radnog dana na telefone: 024/554-881 i 024/524-964 od 10 do 14 sati, el na mejl: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

 

 


 

 

 

 


 

SAOPŠTENJE - BKC „BAJMOK”

 

 

BKC BAJMOKIzvod:

iz zapisnika sa održane 15 sednice Upravnog i Nadzornog odbora Bunjevačkog kulturnog centra Bajmak koja je održana 27.06.2023. sa početkom u 19,00 sati u prostorijama kancelarije BKC-Bajmak. Prisutno 9 od 11 članova Upravnog odbora i 2 od 3 člana Nadzornog odbora.

 

Tačka 3. Donošenje odluke o statusu BKC-Bajmak u periodu 2023.-2027.

Nakon aktivnog učešća svih prisutni u raspravi, Upravni odbor u proširenom sastavu sa članovima Nadzornog odbora jednoglasno je doneo sledeću:

 

Odluku

 

Bunjevački kulturni centar Bajmak nastavlja saradnju u sastavu kulturnih udruženja pri Nacionalnom savitu Bunjevačke nacionalne manjine u periodu 2023.-2027. Sarađivaćemo sa svima koji hoće da sa nama sarađuju.

 

 

 

 


 

 

 

 


ODGOVOR NA SAOPŠTENJE NACIONALNOG SAVETA BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE OBJAVLJENO U VAŠEM MEDIJU „BUNJEVCI“ 21.06.2023. GODINE


 

U objavljenom saopštenju se navodi moje puno ime i prezime u kontekstu da sam ja, Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca, davao izjave koje su neistinite, tendenciozne i štetne za bunjevačku nacionalnu manjinu i sam savit, i da se kao takve osuđuju. Pri tome nije navedeno ni koje izjave, ni kada objavljene, ni u vezi čega, čime se moje ime i funkcija neosnovano proziva, i čime mi je naneta ozbiljna moralna šteta, kao osobi koja je dugo godina prisutna u borbi za nacionalna prava Bunjevaca i kao člana Nacionalnog saveta od osnivanja, i kao predsednika stranke bunjevačke nacionalne manjine i kao odbornika u Skupštini grada Subotice i kao bivšeg Saveznog Poslanika i Poslanika u Skupštini APV.

Zahtevam da se u potpunosti objave koje izjave na koje se pozivate, i kada i gde su objavljene, šta nije istinito, šta je tendeciozno i na koji način je naneta šteta nacionalnoj zajednici i Nacionalnom savetu.

U protivnom zahtevam javno izvinjenje.

 

 

Subotica, 21.06.2023. godine
Predsednik SBB
Mirko Bajić

 

SBB logo