Saopštenja i konferencije

 


Cestitka

Božićna čestitka gradonačelnika Stevana Bakića

U ime Varoši Subatice i lično ime, svim sugrađanima koji Božić proslavljaje po gregorijanskom kalendaru upućivam srdačne čestitke. Želim vam da ovaj velik hrišćanski praznik provedete sa svojim najmilijima, u dobrom zdravlju, miru i srići, i da vaše domove ispuni ljubav, toplina i radost.

Neka nas pridstojeći božićni i novogodišnji praznici podsite i na značaj uzajamnog poštivanja, tolerancije, solidarnosti, zajedništva i prihvaćanja različitosti, ko temeljni vridnosti našeg društva i države.

Srićan Božić! Srićna i uspišna nova 2024. godina!

Gradonačelnik Subatice
Stevan Bakić

 

 

Božićna čestitka dr Balinta Pastora (Dr. Pásztor Bálint) pridsidnika Skupštine Varoši Subatice

U ime Skupštine Varoši Subatice, čestitam Božić svim sugrađanima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru.

Provedite ga u radosti i zadovoljstvu!

Nek vam donese nadu i mir u životu!

Srićan i blagoslovljen Božić!

Dr Balint Pastor
(Dr. Pásztor Bálint)
pridsidnik Skupštine Varoši Subatice

 


 

 

 


ČESTITKE ZA BOŽIĆ

│ Utorak, 19.12.2023. │


Cestitka

Na adresu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine stigla je čestitka iz Subatičke biskupije, povodom pridstojeći božićni i novogodišnji praznika.

Nuz čestit Božić i blagoslovljenu Novu godinu želimo vam da ovi dani iščekivanja radosti prođu u miru i blagosti.

 

 


 

 

 

 


PROMOCIJA KNJIGE „MOJ DIDA MARKO ŠARČEVIĆ – SIĆANJA IZ DITINJSTVA"

│ Utorak, 28.11.2023. │


 

Knjiga „Moj dida Marko Šarčević – sićanja iz ditinjstva" Miloša Ćukovića promovisana je u ponediljak, 27. novembra, u „Bunjevačkoj matici" u Subatici.

Promocija knjige 021

Rič je o prvom poduhvatu autora mlađe generacije koji je rišio sićanja na svojeg didu i vrime provedeno s njim pritvorit u riči, kako bi ona ostala zapisana i dostupna, kako onima koji su dida Marka poznavali, tako i onima koje je pripovitka zainteresovala.

Promocija knjige 001

Na promociji su, osim autora, divanili i dr Suzana Kujundžić Ostojić, urednica izdanja, Nikola Babić, jedan od saradnika i prijatelja Marka Šarčevića, ko i Đurđa Skenderović kojoj je Šarčević bio i bliski rođak, te Nikola Stantić, novinar i tehnički urednik izdanja.

Promocija knjige 012

Kako se moglo čut, kroz stranice posvećene saradnji dide i unuka, njevim zajedničkim poduhvatima, ujedno se pripovida i o uvik prisutnom jazu generacija koji je u ovom slučaju dobro privaziđen, al i o jednom vrimenu i običajima koji su karakteristični za bunjevačku zajednicu, odnosno ove prostore uopšteno. Svako će, kazali su izlagači, moć pronać sebe u ovom izdanju, a knjiga će jednako zainteresovat i mlađe i starije čitaoce.

Promocija knjige 042

Sav prihod od prodaje knjiga, ističe Ćuković, biće upotribljen da se u duhu pridstojeći praznika pomogne jedna porodica kojoj pomoć triba.

Iza knjige „Moj dida Marko Šarčević – sićanja iz ditinjstva" ko izdavač stoji Ustanova kulture „Centar za kulturu Bunjevaca".

N. S.

 

 


VIDEO PRILOG


FOTOGRAFIJE