Obuka za primenu Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja


│ Ponediljak, 19.02.2024. │

Obuka za primenu Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja


 

U Novom Sadu je, u Velikoj sali Skupštine grada Novog Sada, održana obuka za primenu Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Obuka je bila naminjena pridstavnicima medija i civilnog sektora.

NS 01

U ime Ministarstva informisanja i telekomunikacija prisutnima se obratio Dejan Parčetić, državni sekretar u ovom Ministarstvu. Učesnicima je poželio dobar rad, te im se i obratio.

Mediji imaje važnu ulogu u formiranju javnog mnjenja, ulogu u izgradnji stabilnog društva, a da bi mediji mogli obavljat svoju ulogu izmed države i građana potribno je stvorit određene priduslove, a med prvima je pravni okvir. Zakon o javnom informisanju i medijima iz oktobra prošle godine je međunarodno pripoznat, o tom svidoči i komentar pridsidnice Evropske komisije Ursule fon der Lajen koja je čestitala Srbiji na usvajanju medijski zakona, te naglasila da je tim završen važan poso u oblasti reforme javnog informisanja. Novim zakonom je prominjen i postupak projektnog sufinansiranja, koji je jedan od ključni instrumenata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Pridstavljamo nov podzakonski akt, Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Nastojali smo otklonit uočene nedostatke u proteklim godinama, te vodit računa o informisanja svi građana...

NS 02

Borka Rajšić iz Ministarstva informisanja i telekomunikacija pridstavila je procedure projektnog sufinansiranja propisani novim Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, dok je obrađena i tema „Projektno sufinansiranje, obrasci i bodovne liste".

 

 


 

 

 

Obilužen Dan Sombora


│ Nedilja, 18.02.2024. │

Obilužen Dan Sombora


 

Sombor je svečano proslavio 17. februar koji je Dan Varoši Sombora, u znak sićanja na dan kad je ova varoš dobila status – „slobodnog kraljevskog grada", a proslavljeno je tačno 275 godina od dobijanja takog statusa.

Dan Sombora 01

 

ParceticKako je istako gradonačlenik Sombora Antonio Ratković u prithodnim godinama je tušta urađeno u ovoj varoši, nuz podršku s viši nivoa vlasti, te nuz dobre saradnike. Med onima koji su Somboru čestitali jubilarni rođendan bio je i Dejan Parčetić, ko podpridsidnik Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, al i ko državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

 

Ovo je velik i značajan jubilej za Varoš Sombor, a čast je bit med onima koji su pozvani na svečanu tribinu. Sigurno ostajemo pouzdan partner koji će uvik bit dostupan za Sombor – naglasio je Parčetić.

 

Svečana akademija održana je u Narodnom pozorištu u Somboru, a tom prilikom su podiljene i zafalnice povodom Dana varoši, dok je povelja Varoši Sombora uručena „Somborskim novinama" koje proslavljaje jubilej – 70 godina postojanja.

Dan Sombora 02

Foto: sombor.rs

 

 


 

 

In memoriam - Ivan Bošnjak (1949-2024)

 


In memoriam

Ivan Bošnjak
(1949-2024)


 

 

Ivan Bosnjak

 U Subatici je preminio Ivan Bošnjak, dugogodišnji aktivista u bunjevačkoj zajednici.

 

Kroz svoj rad Bošnjak je bio aktivan u odborima više udruženja i institucija, imo je i politički angažman kroz bunjevačku zajednicu, a bio je u jednom mandatu i član Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.
 

Ivan Bošnjak je saranjen u ponediljak, 19. februara, na Kerskom groblju u Subatici.