“Uskršnja izložba” u Bajmoku po 14. put

BKC “Bajmok”

“Uskršnja izložba” u Bajmoku po 14. put

Četvrtak, 17.03.2016. 15:15

Jedinstvene tehnike oslikavanja uskršnji jaja, al i drugi motiva prikazane su na Uskršnjoj izložbi koja je upriličena u Bajmoku po 14. put. Naime, Bunjevački kulturni centar “Bajmok” je u susrit Uskršnjim praznicima, u sridu, 16. marta, u svečanim prostorijama Mesne zajednice u Bajmoku, otvorio tradicionalnu izložbu posvećenu ovom značajnom kršćanskom svecu.

Izložba je okupila velik broj izlagača iz Bajmoka i okoline koji su pridstavili svoja remek-dila u vidu šareni jaja, ko najvažnijeg simbola Uskrsa, al i brojne druge uskršnje dekoracije.

b32

Izložbu je otvorila pridsidnica Odbora za kulturu u Bunjevačkom nacionalnom savitu Kata Kuntić, koja je prisutnima poželila srićan Uskrs, te je pofalila trud i rad svi izlagača.

Med dvi iljade eksponata, posebno su se istakli maštoviti radovi bajmočki mališana iz pridškulske ustanove “Naša radost”, ko i dice koja u Bajmoku pohađaje bunjevački govor sa elemetima nacionalne kulture. Ona su svoj doprinos izložbi dala i recitovanjom uskršnji pisama, za šta su nagrađena slatkim uskršnjim paketićima koje je za nji pripravio BKC “Bajmok” u saradnji s Bunjevačkim nacionalnim savitom.

Izložba je prodajnog karaktera, a otvorena je do 20. marta.

V.K.

 

FOTO ALBUM

Foto: BIC (Nikola Stantić)