Divan o kalendarima nuz šoljicu čaja

Oržana čajanka i pridstavljen Bunjevački kalendar za 2016.

Divan o kalendarima nuz šoljicu čaja

 Srida, 17.02.2016. 11:45

U ponediljak, 15. februara u Bunjevačkoj kući u Somboru održana je tradicionalna korizmena čajanka a ujedno je pridstavljen i Bunjevački kalendar.

Brojne positioce, goste i članove udruženja pozdravio je počasni pridsidnik Bunjevačkog kola mr Đuro Bošnjak.

Bunjevački kalendar za pristupnu 2016. godinu pridstavili su urednik kalendara Miroslav Vojnić Hajduk, tehnički urednik Ivan Tikvicki i pridsidnik Bunjevačke matice Ivan Sedlak. Tokom pridstavljanja kalendara pročitani su tekstovi i pisme somborski autora štampani u kalendaru a med njima i stihovi podpridsidnice kola Aleksandre Medurić Kalčan.

Foto 07

O tradiciji i običaju bunjevački čajanki iz sićanja i pera Marije Bojanin, profesorice istorije, divanio je Dragan Kubatov a o likovitosti i karakteristikama pojedini čajova što god više je divanila Zlata Marković, i ove godine domaćica čajanke isprid dućana "Izvor zdravlja".

Galerijski prostor udruženja, za ovu priliku, ulipšale su dvi nove slike člana Bunjevačkog kola, Lajče Jurišića, "Blažene Divice Marije" i "Raspetog Hrista".

Na koktelu degustirani su razni čajovi fini aroma i prigodna peciva nuz druženje i divan domaćina i gostiju Bunjevačkog kola.

R.P.

 

FOTO ALBUM

Foto: BIC