Održan Bal za Svetu Katu

BKC „Bajmok“

Održan Bal za Svetu Katu

IMG 6161 

   Bunjevački kulturni centar „Bajmok“ je u subotu je u Kulturno-prosvetnom društvu „Jedinstvo – Eđšeg“, po dvanajsti put upriličio Bal za Svetu Katu. Na balu je obilužen kako bunjevački svetac, tako i Dan Velike narodne skupštine, nacionalni praznik bunjevačke nacionalne zajednice.

Prid pripunom salom KPD-a, domaćin bala, Branko Pokornić, uputio je prisutnima srdačnu dobrodošlicu, a veče je posvetio svim slavljenicama - Katama.

Veče su upotpunili učenici koji u Osnovnoj škuli „Vuk Karadžić“ uče bunjevački govor s elementima nacionalne kulture, koji su odrecitovali nikoliko bunjevački pisama, a takođe su se pridstavile foklorne sekcije KPD „Jedinstvo-Eđšeg“ i BKC „Bajmok“ sa spletovima bunjevački igara.

Na ovogodišnjem balu je bilo prisutno dvanajest Kata, koje su, po običaju, dobile lipe poklone, a domaćini su se kroz bogat kulturni program i ukusan pivčiji paprikaš potrudili da ovaj bal svima ostane u lipom sićanju.

Pravo veselje je nastalo posli večere, kad su okupljeni nuz druženje, igru i tamburašku muziku pod vođstvom Antuna Letić Nuneta, nastavili da slave ovaj bunjevački praznik.

V.K.