Izložba božićnjaka u Maloj Bosni

UG „Bunjevačka vila”

Izložba božićnjaka

 

IMG 3212   Po deseti put u Maloj Bosni je u nedilju otvorena jednodnevna Izložba božićnjaka, a po drugi put u prostorijama Doma kulture u organizaciji Udruženja građana „Bunjevačka vila” iz Male Bosne.

   Centralni dio izložbe, ko i svake godine, zauzimali su božićnjaci, nji oko pedest. Svoje umeće u pravljenju kolača i figurica koje iđu na božićnjak pokazali su i najmlađi. Tom prilikom pridstavljeno je i drugo dopunjeno izdanje brošure „Božićnjak” autora Marije Mace Bošnjak.

   U kulturno-umitničkom dilu programa nastupila je dičija folklorna grupa Kulturno-umitničkog društva „Bratstvo”, a prisutnima se obratio i velečasni Dragan Muharem koji je divanio o jednom od najveći hrišćanski praznika, Božiću, te kultnom kolaču koji se za taj blagdan pripravlja. Izložbu je svečano otvorio član Privremenog organa upravljanja Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine Branko Pokornić.

Pored božićnjaka, u prodajnom dilu bile su izložene razne ikebane, adventski vinci, božićnji ukrasi, stolnjaci, salvete, predmeti od slame...

Subotička javnost istu izložbu imaće prilike vidit u utorak, 3. decembra, u prostorijama Bunjevačke matice s početkom u 18 sati.

S. N.

 

 

 

 Kliknite na fotografiju da biste je uvećali