Izložba "Tradicija u slami"

KUD "BUNJEVKA"

Otvorena izložba radova od slame u „Bunjevki“

 

Bunjevka   Izložbom radova od slame „Tradicija u slami“, koja je 10. avgusta svečano otvorena u prostorijama KUD „Bunjevka“, počelo je ovogodišnje obilužavanje nacionalnog praznika Bunjevaca „Dan Dužijance“.

Na izložbi se mož vidit nikoliko desetina prstenova, perlica, narukvica i drugi figura od slame koje su napravile Ivana Dulić, Ana Vukov, Ljiljana Letić, Kosovka Ivković Ivandekić, Marcela Brčić Kostić i Marija Sebenji. Porid tog izloženi su i radovi Ane Petrov i Ilonke Milunović od kuruzne ljuskre, ko i narodni vez Ružice Puzić. Izložbu su postavili Kata Kuntić, Ana Petrov i Ivica Kuntić.

Izložbu je otvorio Branko Pokornić, pridsidnik Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne zajednice koji je kazo da ovake izložbe puno znače jel čuvaje bunjevačku kulturu i tradiciju.

Mi moramo vodit računa o našoj kulturi i tradiciji jel već godinama je drugi prisvajaje. Baš zato je Nacionalni savit i osnovo radnu grupu koja će pripravit materijal da se naše materijalno i nematerijalno kulturno blago zaštiti kod UNICEF-a.“ – kazo je Branko Pokornić, pridsidnik Bunjevačkog nacionalnog savita.