Bunjevački dan u Baji


│ Nedilja, 09.06.2024. │

Bunjevački dan u Baji


 

U organizaciji Udruženja građana „Vereš Pal” iz Baje, u ovom mistu je, u „Kulturnom centru”, održan „Bunjevački dan”. Nuz Bunjevce iz Baje, okupljanju su prisustvovali i Bunjevci iz drugi mista iz Mađarske, ko i pridstavnici bunjevački udruženja i Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine iz Srbije.

Baja 28

Tom prilikom pridstavljena su izdanja iza koji stoji Udruženje „Vereš Pal” – „Bunjevka” Bogoboja Atanackovića i reprint izdanja „Izkaz” iz 1899. godine, a rič je o izdanjima koja su imala podršku dr Đule Obadovića, Rozalije Preninger i lokalne samouprave u Baji, te izdanja „Ričnik” Ambrozija Šarčevića, u izdanju Bunjevačkog edukativnog i istraživačkog centra „Ambrozije Šarčević”.

Baja 67

Prof. dr Boris Stojkovski divanio je tom prilikom o izdanju „Bunjevka” Bogoboja Atanackovića, dok je dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, pozdravila prisutne, te je okupljenima divanila o groktalicama.

Baja 24
Bunjevci iz Mađarske i Bunjevci iz Srbije položili vince na spomenik Ivanu Antunoviću

Naravno, nije nedostajalo muzike koja poveziva čeljad na ovakim okupljanjima, a prija svega divana na bunjevačkom. Kako su u razgovorima istakli Bunjevci iz Mađarske, upravo im najviše nedostaje bunjevački jezik koji se sve riđe čuje u Mađarskoj, pa i u bunjevačkim familijama.

Baja 73

Podršku ovakom okupljanju dali su i gosti iz Srbije, osim NSBNM, i „Bunjevačka matica”, Bunjevački kulturni centar iz Subatice, te Novinsko-izdavačka ustanova „Bunjevački informativni centar”.

 

 


FOTOGRAFIJE