Bunjevački kalendar pridstavljen u Somboru


│ Srida, 05.06.2024. │

Bunjevački kalendar pridstavljen u Somboru


 

Bunjevački kalendar u izdanju Bunjevačkog kulturnog centra Subotica, u utorak, 04. juna svečano je pridstavljen u galerijskom prostoru UG „Bunjevačko kolo” u Somboru.

Kalendar 13

O kalendaru su divanili Miroslav Vojnić Hajduk i Aleksandra Medurić Kalčan, podpridsidnica UG „Bunjevačko kolo” i dugogodišnji član redakcije Kalendara.

Bunjevački kalendar koji u svojoj istoriji izdanja biluži najduži staž od tri decenije izlaska u kontinuitetu za saradnike ima stručna lica iz različiti oblasti što sadržaj kalendara čini jedinstvenim za sve generacije.

Kalendar 10

Ekipa je skoro ista već trideset godina. Kalendar uređujem i imam dobre saradnike, kolko je ko mogo tolko je pridodo i doprino i svima se na tom doprinosu od srca zafaljujem. Značajan je ovaj kalendar za nas Bunjevce a posebno kad se ima na umu da je jedno duže vrime, kalendar bio jedino štivo naši Bunjevaca u Mađarskoj koje su mogli čitat na našoj ikavici” divanio je izmed ostalog Miroslav Vojnić Hajduk.

Kalendar 11

Nuz domaćine iz pridsidništva kola, članove udruženja i goste iz Subatice i Čonoplje, promociji su prisustvovali direktor Gradskog muzeja u Somboru, David Firanj i velečasni Josip Štefković, somborski dekan.

Zafaljujuć se prisutnim gostima što su svojim dolaskom uveličali promociju, pridsidnik UG „Bunjevačko kolo” Dejan Parčetić je istako važnost okupljanja i druženja naše čeljadi i varošana na manifestacijama koje se pripravljaje u prostoru udruženja.

Kalendar 02

Nama u Somboru je uvik zadovoljstvo ugostit autora kalendara, našeg Miroslava Vojnića Maraču. Iako liči da smo malko zadocnili, brojna dešavanja su nam malo pomerila kalendar aktivnosti, ali, eto upriličili smo da bunjevački kalendar bude dostojno pridstavjen. Sudeć po našim gostima i punoj sali positilaca, čeljad rado dolazi jel vole doć u našu kuću i družit se s našim prijateljima iz Subotice”.

Kako običaj pridstavljanja Bunjevačkog kalendara u Somboru prati prigodna koktel - čajanka tako je i ove godine članica udruženja Zlata Marković pripravila prigodnu pripovitku o čajovima i benefitima likovitog bilja.
 

Kalendar 09

Prigodna koktel-čajanka zaslađena je finim pecivima, druženjom nuz muziku za koju se pobrinio svirkom i glasom Goran Šijan.

 

 


VIDEO PRILOG


FOTOGRAFIJE

Foto: Srđan Ačanski