BOŽIĆNA IZLOŽBA U SUBATICI

 


BOŽIĆNA IZLOŽBA U SUBATICI

│ Utorak, 05.12.2023. │


 

U Vestibilu Varoške kuće u Subatici, u ponediljak, 4. decembra, svečano je otvorena „Božićna izložba" iza čije organizacije stoji Ustanove kulture „Centar za kulturu Bunjevaca".

Bozicna izlozba 048

Nuz božićne aranžmane, prija svega božićnjake, jasno je bilo koliko su u bunjevačkoj zajednici vezani za cigurno najradosniji kršćanski praznik i s kolikom ga ljubavlju iščekivaje.

Imamo izlagače iz Subatice, al i našu Bunjevku koja živi i radi u Irskoj. Tu su zastupljani tradicionalni etno-motivi, al i drugi, komercijalni, sa elementima koji su vezani za Božić. Potrudili smo se da ne razočaramo one koji nam dolaze, pa smo se potrudili da sa inspiracijom pokažemo štogod drugačije – divanila je dr Suzana Kujundžić Ostojić, upravnica UK „Centar za kulturu Bunjevaca".

Bozicna izlozba 060

Tom prilikom je pridstavljen i rad „Virtuelnog muzeja bački Bunjevaca", projekta koji se razvija već dvi godine i koji na svojim stranicama ima sve bogatiji prikaz svega onog što pripada istoriji, kulturi i tradiciji ove zajednice.

Bozicna izlozba 066

Gosti na izložbi bili su i najmlađi, dio osnovaca koji uče bunjevački i koji su dobili svoje paketiće, prigodne stihove deklamovala je Gabrijela Diklić, dok je izložbu svečano otvorila Milanka Kostić, članica Varoškog vića Subatice, zadužena za oblasti obrazovanja i kulture.

Bozicna izlozba 064

Med gostima su bili i članovi Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, pridstavnici bunjevački udruženja iz Subatice i okoline, Bunjevci iz Austrije, al i gosti iz Nacionalnog savita poljske nacionalne manjine.

 

N. S.

 


VIDEO PRILOG


FOTOGRAFIJE