NAJSTARIJA SUBATIČANKA KATICA KOPILOVIĆ

 


NAJSTARIJA SUBATIČANKA KATICA KOPILOVIĆ

│ Ponediljak, 04.12.2023. │


Katica Kopilovic 001

U srcu Subatice, med šarenim fasadama i kaldrmisanim ulicama, živi jedna posebna dama - Katica Kopilović, čiji se vik života proteže kroz raznobojne epohe i događaje. Naša junakinja, najstarija Subatičanka, ove godine proslavila je vik svojeg postojanja. Stara sto godina, al još uvik s toliko života u sebi da bi mogla izazvat i zavist kod mlađi ljudi.

Katica Kopilovic 002

Rođena 1923. godine, Katica Kopilović je svidok vrimena koje se minjalo ko stranice u dobroj knjigi. Prija samo tri godine, ova energična dama mogla je pripišačit do centra varoši, s lakoćom nosit svoje uspomine i doživljaje. Međutim, danas joj noge više ne služe ko kadgod, al zato je ruke i pamet služe.

Katica Kopilovic 003

"Napunila sam 100 godina i imala sam lepo slavlje. Uvek sam mislila da neću doživeti 100 godina. Ja sam imala mnogo omladine na rođendanu, bila sam mnogo srećna. Sećam se igranki kad sam bila mlada, pa kako su se udvarali momci, a ja sam imala mnogo prijatelja koji su me branili i govorili tim udvaračima da sam im ja veronica.Isto tako, bio je jedan koji je uvik bio di i ja.Nije mi bio momak, al je "držo oko na mene", kaže Katica Kopilović, najstarija Subatičanka .

S. I.

 


VIDEO PRILOG