„MULTIKULTURALNOST I INTERKULTURALNOST U REPUBLIKI SRBIJI – DOBRE PRAKSE I IZAZOVI"

 


„MULTIKULTURALNOST I INTERKULTURALNOST U REPUBLIKI SRBIJI – DOBRE PRAKSE I IZAZOVI"

│ Nedilja, 19.11.2023. │


 

Povodom obilužavanja 75 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima Ujedinjeni nacija u Novom Sadu je, u zgradi Radio-televizije Vojvodine, održan društveni dijalog na temu „Multikulturalnost i interkulturalnost u Republiki Srbiji – dobre prakse i izazovi".

IMG 003

 Tom prilikom su se okupljenima obratili Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s virskim zajednicama. U ime domaćina, Radio-televizije Vojvodine, obratila se zaminica generalnog direktora Sanja Jašarević Kužić, koja je kazala kako taj medij svakodnevno emituje i proizvodi program na 16 manjinski jezika i da je dobar primer multikulturalnosti i interkulturalnosti.

IMG 001

Na skupu su divanili i savitnica podpridsidnika Vlade Republike Srbije i ministra kulture Alma Rizvanović, državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Dejan Parčetić, načelnik sektora u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Viktor Pal, pridsidnik Koordinacije nacionalni savita nacionalni manjina Dalibor Nakić i vršilac dužnosti šefa Kancelarije Savita Evrope u Beogradu Nadia Ćuk.

IMG 004IMG 002

Bunjevačku zajednicu su, nuz Dejana Parčetića, koji je i podpridsidnik NSBNM, pridstavljali i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, te Aleksandar Bošnjak, pridsidnik Odbora za obavištavanje u NSBNM.