SIĆANJE NA ŽRTVE 1944/45.

 


SIĆANJE NA ŽRTVE 1944/45.

│ Petak, 03.11.2023. │


 

Na Dan mrtvi, u četvrtak, 2. novembra na parceli br. 44 na Senćanskom groblju, održana je svečana Komemoracija žrtvama iz 1944. i 1945. godine. Ko i prithodni godina služena je ekumenska misa i položeni su vinci na spomenik.

Komemoracija 2

Prisutnima se obratio dr Balint Pastor, pridsidnik Skupštine varoši Subatice:

Prošlo je godinu dana i opet smo se okupili na ovom mistu da izrazimo žal. Nek njeva sudbina služi ko opomina za buduće generacije. Živimo u vrimenu kad su ovaka javna obilužavanja postala prirodna stvar, al znamo da to nije uvik bilo tako. Tribalo je da prođe pet decenija da bismo mogli slobodno položit cviće na neobilužene masovne grobove i da bi se o događajima iz 1944. i 1945. godine moglo divanit javno i brez strava. I morali smo radit vrlo uporno još dvadeset godina da se žrtve i na državnom nivou rehabilituju. Al smo uspili.

Komemoracija 5

Vince stradalima položili su pridsidnik Skupštine varoši dr Balint Pastor, načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov, pomoćnik gradonačelnika Subatice Marko Marić, pridstavnici ambasade Mađarske, pridstavnici nacionalni savita bunjevačke, mađarske, hrvatske nacionalne manjine, jevrejske zajednice, javni i javno-komunalni priduzeća, politčki partija i drugi.

Komemoracija 4

U ime Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine Komemoraciji su prisustvovali i vince položili pridsidnica Savita dr Suzana Kujundžić Ostojić i Slavica Saulić, članica Savita.

K. S.