BUNJEVCI U SARMALENDU

 


BUNJEVCI U SARMALENDU

│ Nedilja, 29.10.2023.   19:30 │


 

Kogod bi kazo kako je deseti „Festival sarme" u Bačkoj Topoli zaista bio spektakularan. Ne možete zamislit koliko je ljubavi i strasti moglo stat u 146 kotlića u kojima se krčkala ova ukusna poslastica.

Sarmijada 004

Bačka Topola je ovog vikenda postala „varoš sarme", privukavši hiljade ljudi iz svi krajova, spremni uživat u ovom delikatesu. Bila je to proslava ukusa i tradicije, misto di su se svi zaljubljenici u ovu poslasticu okupili kako bi uživali i takmičili se u njezinom pripravljanju.

Sarmijada 008

Baš ko što se u pripovitki „Alisa u zemlji čuda" otvaraje vrata ka čarobnom svitu, tako je i u Bačkoj Topoli, samo što su ovaj put vrata vodila u „Sarmilend". Tajne prave bunjevačke sarme podilili su „Subatički bećari" i „Bunjevke iz Gare", Mađarska.

Sarmijada 007

Ovogodišnji Festival Sarme u Bačkoj Topoli nije bio samo lokalni događaj. Posto je međunarodni spektakl, okupivši takmičare iz Mađarske, Slovenije, Poljske, Hrvatske i drugi zemalja. Svi su se trudili pokazat svoje kulinarsko umiće i osvojit titulu najbolje sarme. Ovaj vikend je Bačka Topola bila epicentar ukusa, smijanja i muzike. Sarma, pisma i druženje činili su ovaj jubilarni festival posebnim, ostavljajuć svima ukus sarme u sićanju.

S. I.

 


VIDEO PRILOG:


FOTOGRAFIJE