STRATEGIJA ZA PRAĆENJE I UNAPRIĐIVANJE STANJA LJUDSKI PRAVA

 


STRATEGIJA ZA PRAĆENJE I UNAPRIĐIVANJE STANJA LJUDSKI PRAVA

│Četvrtak, 19.10.2023. 22:45 │


 

Suzana K Ostojić sa državnom sekretarkom Anamarijom Viček, iz Ministarstva za prosvetuU četvrtak, 19. oktobra, u Palati Srbija u Beogradu održan je prvi sastanak Posebne radne grupe za izradu Nacrta Strategije za praćenje i unapriđenje stanja ljudski prava za period od 2024. do 2030. godine.

 

Kako je kazano tom prilikom, Strategija za praćenje i unapriđivanje stanja ljudski prava triba bit prvi nacionalni strateški dokument koji ima za cilj uspostavljanje okvira za unapriđivanje, zaštitu i praćenje ljudski prava.

 

Otvarajuć sastanak ministar Žigmanov je istako kako je zbog unapriđivanja implementacije normi kojima se garantuju ljudska prava potribno stvorit poželjno okruženje za njevo poštivanje i ostvarivanje koje podrazumiva društvo sa visokim nivoom kulture ljudski prava.

On je naglasio kako je upravo iz tog razloga glavni identifikovani cilj u Strategiji da Republika Srbija ima razvijenu kulturu ljudski prava koja je zasnovana na poznavanju, uživanju i zaštiti ljudski prava.

 

Med članovima Posebne radne grupe nalazi se i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, u ovom slučaju i ko pridstavnica Koordinacije nacionalni savita nacionalni manjina.