OBILUŽENO 102. GODINE OD OSNIVANJA SOMBORSKOG BUNJEVAČKOG KOLA

 


OBILUŽENO 102. GODINE OD OSNIVANJA SOMBORSKOG BUNJEVAČKOG KOLA

│ Četvrtak, 05.10.2023. │ Izvor i fotografije: UG Bunjevačko kolo - Sombor│


 

Svečanim koncertom „Bunjevačko kolo svojoj varoši”, u sridu, 04. oktobra, obiluženo je 102. godine od osnivanja somborskog Bunjevačkog kola.

DSC 8159

Veče uoči značajne godišnjice, ujedno je obilužen i naročito poštivan svetac – Sveti Franja a u običaju i tradiciji Bunjevaca – Divojački vašar.

Svečarsko veče uveličali su: Dejan Parčetić, državni sekretar za informisanje i telekomunikacije, pridsidnik i ujedno domaćin večeri, ko i gosti Ljiljana Tica, zaminica gradonačelnika Sombora, Sava Dojić, član gradskog vića za oblast finansija i privrede, pridsidnica NSBNM dr Suzana Kujundžić Ostojić, Veljko Vojnić, podpridsidnik NSBNM i pridsidnik Bunjevačke Matice, Aleksandar Bošnjak podpridsidnik NSBNM te brojni pridstavnici bratski udruženja iz Sombora.

DSC 8069

Koncert za kojeg se u Narodnom pozorištu u Somboru tražila karta više u nepuni dva sata maestralne tamburaške muzike i prigodnog programa ispunio je srca i duše varošana i njevi gostiju. Orilo se cilo pozorište a pivanje i tambure sminjivali su aplauzi razgaljene publike.

DSC 8064

Tamburaše iz Centra tamburaške kulture u Novom Sadu koji su već nikoliko godina gosti veliki svečanosti Bunjevačkog kola u Somboru, ovog puta, pridstavili su Tamburaški ansambl „Marko Nešić" i Tamburaški ansamb „Zanatski" dok su svojim raskošnim glasovima veče ulipšali Zoran Bugarski Brica iz Novog Sada i Somborke - Iva Čičovački i Zorana Iđuški.

DSC 8162

Na bini su se, ko kad god na korzi na dan sv. Franje, sminjivali lipo opravite cure i momci i paradirali svojim bogatim svilama i kadifama. Nuz mlade iz GKUD-a Ravangrad i čonopljanskog udruženja BKC Sombor-Čonoplja, nastupili su i ravagradski veterani prikazujuć igrokaz s kojim su oživili kadgodašnje divane s varoškog sokaka i igranke pripravljene na dan divojačkog vašara.

R. P.

 

 


FOTOGRAFIJE