ODRŽANA „DUŽIJANCA“ U KAĆMARU

 


ODRŽANA „DUŽIJANCA“ U KAĆMARU

│ Ponediljak, 07.08.2023. │


 

I ove godine domaćin bunjevačke „Dužijance“ bio je i Kaćmar, a bila je to prilika da se i u Mađarskoj proslavi nacionalni praznik bunjevačke zajednice.

Kacmar 001

Uz domaćine, Bunjevačko kulturno udruženje „Neven“, podršku organizaciji već decenijama pruža Bunjevački kulturni centar iz Subatice, al i Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine, Ustanova kulture „Centar za kulturu Bunjevaca“, a u programu su nastupili i članovi KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice i PG „Kolo“ iz Tompe.

Kacmar 009

Velik doprinos u čuvanju bunjevačkog identiteta u Kaćmaru daje Rajko Tumbas, pridsidnik „Nevena“, koji kaže kako je ko Bunjevac rođen, a tako će i umrit, dok je Miroslav Vojnić Hajduk, iz BKC Subotica, pojasnio kako je ovo tačno trideseta „Dužijanca“ kroz ovu saradnju.

Kacmar 004

Bilo bi dobro kad bi naši susriti i veze u svim mistima di nas ima bile frekventnije. Optimista sam da ćemo u narednom periodu osmislit kaku vrstu programa, štogod kroz šta ćemo češće imat priliku susrit se – kazala je pridsidnica NSBNM dr Suzana Kujundžić Ostojić, dok je riči dobrodošlice uputio i gradonačelnik Kaćmara Endre Pal.

 

 


VIDEO PRILOG


FOTOGRAFIJE