Održana XVIII Uskršnja izložba u Maloj Bosni

 


Održana XVIII Uskršnja izložba u Maloj Bosni

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 27.03.2023. │


 

Po osamnaesti put po redu u Maloj Bosni u nedilju, 26. marta organizovana je već tradicionalna uskršnja izložba u organizaciji UK „Centra za kulturu Bunjevaca“ i UG „Bunjevačka vila“, u Domu kulture u Maloj Bosni.

IMG 6061

Med prisutnim zvanicama bili su Milanka Kostić isprid Varoši Subatice, Tihomir Vrbanović, pridsidnik IO BNS, Antuš Romić, pridsidnik Odbora za kulturu BNS, Miroslav Vojnić Hajduk isprid Bunjevačkog nacionalnog savita ko i drugi pridstavnici bunjevački udruženja i institucija.

IMG 5914

Svake godine ova izložba okupi velik broj izlagača kako starijeg tako i mlađeg uzrasta a tako je bilo i ove godine. Izloženi eksponati počev od jaja pa do drugi simbola pridstojećeg Uskrsa bili su izrađeni u raznim tehnikama kako tradicionalnim tako i sa modernim materijalima i dizajnom.

IMG 5998

Pristunima se na početku programa obratila Nela Ivić, pridsidnica UG „Bunjevačka vila“ iz Male Bosne i zafalila se onima koji godinama podržavaju organizaciju ove izložbe, a to su Bunjevački nacionalni savit, Varoš Subatica i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s virskim zajednicama.

IMG 5987

Ko i svake godine pa i ove, izložbu je svečano otvorio vlč. Dragan Muharem, a u kulturno-umitničkom programu nastupila su dica udruženja „Tahles“ iz Male Bosne i dica koja pohađaje bunjevački iz OŠ „Ivan Milutinović“  i OŠ „Vuk Karadžić” Bajmak, koji su recitovali recitacije vezane za Uskrs na četri jezika: srpskom, bunjevačkom, mađarskom i hrvatskom jeziku.

T. B.

 


FOTOGRAFIJE