Održana trideseta promocija Bunjevačkog kalendara za prostu 2023. godinu

 


Održana trideseta promocija Bunjevačkog kalendara za prostu 2023. godinu

│ Izvor: BMC │ Utorak, 27.12.2022. │


 

Bunjevački kulturni centar iz Subatice održo je promociju tridesetog po redu Bunjevačkog kalendara za prostu 2023. godinu u petak, 23. decembra u prostorijama Bunjevačke matice. Bunjevački kalendar ima dugu tradiciju od trideset godina izlaženja što je pofalno za ovakvu vrstu periodike u okviru bunjevačke nacionalne zajednice. Izdavač Bunjevačkog kaledara za ovu godinu je BKC Subatica i UG „Bunjevačka matica“.

IMG 9750

I ove godine ko i do sad kalendar je obuhvatio zanimljive tekstove iz života znameniti Bunjevaca kako iz Subatice tako i Sombora i drugi mista di Bunjevci žive ko i testove događaja iz bunjevačke nacionalne zajednice tokom 2022. godine. O kalendaru su u okviru promocije divanili: Miroslav Vojnić Hajduk, pridsidnik BKC Subatica i Lazarela Marjanov, stručni saradnik na kalendaru, a u kulturnom dilu programa je nastupio Geza Babijanović, bunjevački pisnik.

IMG 9741

Projekat Bunjevačkog kalendara za prostu 2023. godinu su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama, Varoš Subatica i BNS.

T. B.

 


FOTOGRAFIJE