OBILUŽENA „DIČIJA NEDILJA” I U BUNJEVAČKOJ ZAJEDNICI

│ Izvor: BMC │ Utorak, 08.10.2019. │


OBILUŽENA „DIČIJA NEDILJA”
I U BUNJEVAČKOJ ZAJEDNICI

 

Po peti put je organizovano „Dičija nedilja” obilužena i u bunjevačkoj zajednici, a bila je to prilika da se ovogodišnje okupljanje održi u Tavankutu, u Osnovnoj škuli „Matija Gubec” u Tavankutu, a sve aktivnosti su organizovane nuz podršku BEIC „Amborzije Šarčević” i UK „Centar za kulturu Bunjevaca”.

IMG 4404

Tili smo na drugačiji način obilužit „Dičiju nedilju”, pa je dan bio ispunjen sigrama koje utiču na dobro raspoloženje, razvoj, al i socijalizaciju, jel su nam tu i gosti iz drugi škula di se uči bunjevački. Sve sportske igre su bile povezane sa tradicijom, a imali smo i radionice slamarstva, roljanja i izradu srca prijateljstva. Organizovali smo i vožnju Tavankutom na špediteru, za domaće, al i za goste. Naše misto je poznato po voćarstvu, žutom pisku, slamarstvu, šumi, spomeniku „Nemirna ravnica”... – divani Mirjana Savanov koja u tavankutskoj škuli pridaje bunjevački.

IMG 4435

Dica su, nuz niz aktivnosti, imala i okrepu u vidu tradicionalne tarane, a naravno, bilo je i prilike da se podsite svoji prava, al i obaveza.

IMG 4519

Krenili smo sa idejom da ispravimo malu nepravdu što su dosad bila malo zakinuta dica iz Tavankuta, pa smo sad mi došli do nji, odnosno, u Tavankutu su gostovala i dica iz drugi naši škula di se uči bunjevački. Želja je bila da se dica zabave, da se podsite niki stari igara, a pripravićemo i jedno izdanje di će bit objašnjene te igre, a sve će to bit podiljeno škulama – naglasila je dr Suzana Kujundžić Ostojić, u ime BEIC „Ambrozije Šarčević”, al i pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

N. S.


GALERIJA FOTOGRAFIJA