Obilužen „23. februar – Dan izbora prvog Nacionalnog saveta“

NSBNM

Obilužen „23. februar – Dan izbora prvog Nacionalnog saveta“

Srida, 24.02.2016. 10:45

Nacionalni savit bunjevačke manjine je u utorak svečanom sidnicom obilužio jedan od četri nacionalna praznika Bunjevaca „23. februar – Dan izbora prvog Nacionalnog saveta“. Na dnevnom redu su se našle dvi tačke: svečano obraćanje pridisidnice Bunjevačkog nacionalnog savita i dodila priznanja za višegodišnji doprinos nigovanju i očuvanju kulture i informisanja Bunjevaca.

Pridsidnica NSBNM mr Suzana Kujundžić Ostojić se tokom svečane sidnice osvrnila na proteklu godinu i na sve ono što je Savit uradio.

b03

Sidnici je prisustvovo i Vlado Radulović iz Kancelarije za ljudska i manjinska prava, koji je tom prilikom čestito Bunjevcima nacionalni praznik.

Posli tog, uručena su priznanja pojedincima, institucijama, kulturno-umitničkim društvima i kulturnim centrima sa bunjevačkim pridznakom, koji su od prošlog obilužavanja ovog praznika proslavili značajne jubileje – od deset godina rada, pa naviše.

Priznanje za 70 godina rada dobilo je KUDŽ “Bratstvo”, Bunjevačka matica je dobila priznanje za 20 godina postojanja i rada, UG “Bunjevačko kolo” iz Sombora nagrađeno je priznanjom za 15 godina rada, dok je BKC “Bajmok” primio priznanje za 10 godina postojanja i rada.

Med dobitnicima su se našle i “Bunjevačke novine” koje su dobile priznanje za desetogodišnji rad na informisanju i očuvanju identiteta Bunjevaca, a priznanje je, za desetogodišnji rad u TV emisiji na bunjevačkom jeziku “Spektar”, dobio i dugogodišnji novinar Joso Poljaković.

V.K.

 

Video prilog: "Bunjevački Media Centar"

 

FOTO ALBUM

Foto: BIC (Nikola Stantić)