Obilužen Dan velike narodne skupštine u Novom Sadu

95. godina

Obilužen Dan velike narodne skupštine u Novom Sadu

 IMG 2585

 

U ponediljak, 25. novembra, u Novom Sadu je obilužena devedesetpetogodišnjica održavanja Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostali Slovena koja je za rezultat imala prisajedinjenje Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji, kasnije Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.

   Pridstavnici gradske vlasti Novog Sada, te Udruženja potomaka ratnika iz tog perioda, al i pridstavnici bunjevačke zajednice, Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, te bunjevački udruženja iz Novog Sada.

   Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, istako je da je ovo jedan od najvažniji datuma, ne samo Novosađana, nego stanovnika čitave Srbije, pogotovo stanovnika Vojvodine čiji se san ispunio. Siniša Sević, pridsidnik Skupštine Novog Sada, kazo je da je ovo prilika da se sitimo svi koji su doprineli ovom istorijskom događaju. Branko Pokornić, član POUBNS-a, potvrdio je značajnu ulogu Bunjevaca u ovom istorijskom događaju, te dodo da su Bunjevci taj datum uzeli ko jedan od svoji nacionalni praznika.

   Nakon polaganja vinaca održana je svečana akademija, na kojoj je divanio i Nikola Selaković, ministar pravde Republike Srbije. On je divanio o borbi za dobru i napridnu Srbiju, ali i važnoj borbi protiv neznanja koje je najveći neprijatelj jednom narodu. U kulturno-umitničkom programu u sali Srpskog narodnog pozorišta, izmed ostali, učestovali su i Bunjevački kulturni centar „Tavankut“, Tamara Babić i Sava Stambolić.

 

 

 Kliknite na fotografiju da biste je uvećali