Dani bunjevačke kulture - II dan

„DANI BUNJEVAČKE KULTURE - II DAN“

VII Festival bunjevački nacionalni ila

 

IMG_1142   Drugog dana manifestacije u Bajmoku, održan je VII Festival bunjevački nacionalni ila, u organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmok“.
Rano ujtru vridne reduše počele su s pripremom tradicionalni bunjevački ila, a pored bunjevački svoje misto našla su i ila drugi nacionalni zajednica.
Ove godine na festivalu učestvovale su češka, rusinska i mađarska nacionalna zajednica. Takođe su svoje znanje u spravljanju ila pokazala i dica koja uče Bunjevački govor s elementima nacionalne kulture iz Bajmoka i Tavankuta. Kad je rič o bunjevačkim institucijama, na festivalu su učešće uzeli Udruženje građana „Bunjevačka vila“ iz Male Bosne, Bunjevački kulturni centar „Tavankut“, Bunjevački kulturni centar „Bajmok“, Udruženje građana „Bunjevačko kolo“ iz Sombora, a prisutni su bili i Bunjevci iz Mađarske.

Tokom svečanosti otvaranja festivala positiocima su se obratili Branko Pokornić, pridsidnik BKC „Bajmok“ i pridsidnik Bunjevačkog naionalnog savita, Nikola Babić, podpridsidnik Bunjevačkog nacionalnog savita, Modest Dulić, gradonačelnik Subotice, dok je prof. dr Branislava Belić, zaminica pridsidnika Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, sedmi po redu Festival bunjevački nacionalni ila proglasila otvorenim.

Od zvaničnika prisutni su bili još i podpridsidnik Skupštine AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje, Slaviša Grujić, podpridsidnica Bunjevačkog nacionalnog savita, Marija Šamu, pridsidnik Bunjevačke matice, Ivan Sedlak, pridsidnik Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović i pridsidnik Skupštine MZ „Bajmok“, Žolt Šimon.

U kulturno umetničkom dilu programa učestvovali su članovi BKC „Tavankut“, a svojim glasom pridstavila se i Tamara Babić, nuz pratnju tamburaškog orkestra „Boemi“.

Ko i prijašnji godina organizator se pobrinio da za sve positioce bude zadosta prave bunjevačke rane, tarane, a pored tog svi su imali prilike koštat sva ila koja su bila pripravljena za festival.

 

Kliknite na fotografiju da biste je uvećali