Dani bunjevačke kulture - I dan

„DANI BUNJEVAČKE KULTURE - I DAN”

“Slovenska duša”

 

IMG_1031   Minulog vikenda u Bajmoku je održana manifestacija pod nazivom “Dani bunjevačke kulture”, u organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmok”.

Tako je prvog dana, u petak 24. avgusta, premijerno prikazan dokumentarni film o jednoj značajnoj bunjevačkoj ličnosti. Ove godine film je posvećen popu Blašku Rajiću, a film nosi naziv „Slovenska duša”. Ko i prijašnji godina za film je zaslužan novinar Miroslav Antelj, a akteri filma bili su sociolog, publicista i novinar Ljubomir Đorđević, novinar Joso Poljaković i nadbiskup monsinjor Stanislav Hočevar, koji su svoja znanja o popu Rajiću prineli u film.

Istog dana pridsidnik BKC „Bajmok”, Branko Pokornić, pridstavio je i VI Festivalski bilten, u kojem je sadržan prošlogodišnji Festival bunjevački nacionalni ila.

Od zvaničnika na otvaranju ovogodišnji „Dana bunjevačke kulture” prisutni su bili Gordana Čomić, podpridsidnica Narodne skupštine Republike Srbije i Mirko Bajić, pomoćnik pridsidnika Skupštine grada Subotice.

Za etno kutak pobrinilo se Kulturno umetničko društvo „Bunjevka”, dok su prisutne pismom razgalili Tamara Babić i tamburaški orkestar „Boemi”, a Bunjevački kulturni centar „Tavankut” se pridstavio s bunjevačim igrama.

 

Kliknite na fotografiju da biste je uvećali