Mirko Bajić, novi pomoćnik pridsidnika Skupštine grada Subotice

POLITIKA

Mirko Bajić, novi pomoćnik pridsidnika Skupštine grada Subotice

 

Grb_Subotice   U utorak, 10.jula, vanrednom sednicom je završena Konstitutivna sednica u Subotici, posli ovogodišnji izbora. Javnost je još ranije bila upoznata s brojom poslanika u Skupštini grada Subotica, a samo da podsitimo Bunjevci su dobili 3 mista, i to Savez bački Bunjevaca 2, koje čine Mirko Bajić ko nosilac liste i Branko Pokornić, a pored ove stranke još jedno misto dobila je i Bunjevačka stranka, odnosno Srđan Evetović.

Na sednici u utorak izabran je gradonačelnik Subotice, članovi gradskog veća i funkcioneri. Broj članova gradskog veća je povećan sa 6 na 9. Što se bunjevačke priče tiče, na sednici je za pomoćnika pridsidnika Skupštine izabran Mirko Bajić.

- U 55 odbornika koji čine skupštinsku većinu su i dva odbornika Saveza bački Bunjevaca. Još prija izbora, mi smo jasno dali do znanja šta je naša želja i cilj, a to je da Bunjevci imaje svoje političke pridstavnike u Subotici. Posli izbora je jasno da smo taj cilj uspili ostvarit, te smo sada i dio skupštinske većine. Na taj način SBB pridstavlja političke interese Bunjevaca i učestvuje u vlasti. Takođe smo uspili da u pregovorima budemo uvaženi i da dobijemo jednu političku poziciju, a ona je misto pomoćnika pridsidnika Skupštine, koje je itekako važno misto, iako je misto pomoćnika, a ne zaminika Skupštine. Na tom mistu imaćemo prilike da se izborimo za položaj i prava koja u ovom gradu pripadaju Bunjevcima. Sad očekivamo da ćemo uspostavit zajednički interes i jednistvo u smislu ciljova, s obzirom da postoje 3 bunjevačka poslanika u gradu, pa ćemo u tom pravcu pozvati i poslanika Bunjevačke stranke da oformimo odborničku grupu, jer se jedino tako možemo direktno zalagat za ostvarivanje prava Bunjevaca. Naravno, u dobrim odnosima triba bit i s ostalim strankama, koje su spremne da nam pomognu u tom, a to očekujemo od Socijalističke partije Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke Srbije i naravno Demokratske stranke i Saveza vojvođanski Mađara.

Izjavio je Mirko Bajić, povodom imenovanja na misto pomoćnika pridsidnika Skupštine grada Subotica.