Bunjevačka matica u gostima

BUNJEVAČKA MATICA

Bunjevačka matica u gostima Matici iseljenika u Beogradu

m26

 

   Pridstavnici Bunjevačke matice bili su u utorak, 19. juna, u gostima u Matici iseljenika u Beogradu, a bila je to prilika da se pridstavi dilatnost obadvi Matice, da se domaćini upoznaje s Bunjevcima i njevom istorijom, al i da se naprave kontakti sa iseljenicima med kojima ima i Bunjevaca.

Prisutne je prvo pozdravila Jelena Kiš, pridsidnik Matice iseljenika, koja je divanila o važnosti povezivanja s iseljenicima, al i poznavanju istorije svi naroda. O istoriji Bunjevaca moglo se čut i od strane istoričara iz Beograda, te o njevoj borbi u očuvanju samostalnosti.

Potom je Ivan Sedlak, pridsidnik Bunjevačke matice, pridstavio prisutnima rad Matice. On je tom prilikom istako da je Bunjevačka matica jedna od najkativniji što se tiče očuvanja kulture i pisane riči Bunjevaca, a naglasio važnu ulogu Bunjevačkog nacionalnog savita u borbi za prava Bunjevaca, i borbi za standardizaciju bunjevačkog jezika.

Ipak, centralni dio promocije Bunjevaca u Beogradu bio je posvećen knjigi „Buni, Bunievci Bunjevci“, koja je nastala nakon dugogodišnjeg istraživanja Mije Mandića o istoriji i poriklu Bunjevaca.

Da sve prođe u još boljem štimungu pobrinili su se Tamara Babić i Sledbenici Tumbas Pere Haje, koji su pridstavili dio muzičkog nasliđa Subotice. Nakon održane manifestacije, prisutni su mogli pogledat dio etno-izložbe koju su pripravile vridne žene iz Kulturno-umitničkog društva „Bunjevka“, a mogla su i kupit najnovija izdanja Bunjevačke matice.

 

Kliknite na fotografiju da biste je uvećali