Sićanje na Veliku Skupštinu

OBILUŽEN BUNJEVAČKI NACIONALNI PRAZNIK

Sićanje na Veliku Skupštinu

 

Akademija   U petak, 25. novembra, u Velikoj vićnici Gradske kuće u Subotici, Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine obilužio je svečanom akademijom nacionalni praznik Bunjevaca, dan kad je prija 93 godine održana Velika Narodna skupština Srba, Bunjevaca i ostali Slovena u Novom Sadu. Tad je ova Skupština izglasala prisajedinjenje Vojvodine kraljevini Srbiji, a onda i ulazak u novu državu južni Slovina: Jugoslaviju.

   Prija početka svečane akademije pridstavnici Bunjevačkog nacionalnog savita položili su vinac na bistu Blaška Rajića, koji je ti davni godina odigro jednu od najvažniji uloga za Bunjevce i koji ji je zastupo na Velikoj narodnoj skupštini zajedno s ostalim delegatima iz Subotice.

   Goste je pozdravio i podsitio na značajnu odluku Skupštine u kojoj su bunjevački delegati imali veliku ulogu, sa kojom se krenilo u osnivanje prve Jugoslavije, Branko Pokornić, pridsidnik Bunjevačkog nacionalnog savita. Detaljnije o tom velikom događaju divanio je Ivan Sedlak, pridsidnik Bunjevačke matice.

   U kulturno-umitničkom programu učestovali su hor Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava“ i učenici Muzičke škule u Subotici. Svečanosti su prusustvovali pridstavnici svi bunjevački institucija, kao i Slobodan Čamprag, član Gradskog veća Subotice, Dragan Srećkov pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, pridstavnici SKC-a, pridstavnici kulturni institucija grčke nacionalne manjine, a telegrame čestike su, izmed ostali uputili pridsidnik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

(Kliknite na fotografiju da biste je uvećali)