BKC Bajmak otvorio XIX Uskršnju izložbu

 


BKC Bajmak otvorio XIX Uskršnju izložbu

│ Izvor: BMC │ Četvrtak, 30.03.2023. │


 

Tradicionalna Uskršnja izložba devetnaesta po redu u organizaciji BKC Bajmak svečano je otvorena u sridu, 29. marta u prostorijama MZ Bajmak.

IMG 7642

Ove godine ko i prithodni godina bio je velik broj izlagača sa raznim uskršnjim eksponatima priko 35 izlagača iz Bajmaka i okolini mista. Bunjevački kulturni centar Bajmak je poznat sa svojim već tradicionalnim manifestacijama ko što su bunjevački običaj na Voden ponediljak - Polivači, Dani bunjevačke kulture u Bajmaku, Festival bunjevački ila, Bunjevačko bajmočko prelo, bal za Svetu Katu, Božićna izložba di spada i ova tradicionalna uskršnja izložba.

IMG 7611

Med prisutnim zvanicama bili su: Mirko Bajić odbornik Varoši Subatice, Aleksandar Toković, pridsidnik SUBNOR–a Subatice, ko i pridstavnici bunjevački udruženja i medija.

U kulturnom dilu programa nastupila su dica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bajmaka koja su izvela recitacije vezane za pridstojeći Uskrs, a župnik Crkve Svetog Petra i Pavla iz Bajmaka Erhard Robert je svečano otvorio ovu izložbu.

IMG 7625

Bajmočani su još jedared pokazali da su vridna i darovita čeljad i da ne odustaju lako od svoji zacrtani ciljeva nigujući bunjevačku tradiciju u vrimenu veliki bunjevački svetaca.

T. B.

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE