Božićno-novogodišnja radionica

 


Božićno-novogodišnja radionica

│ Izvor: BMC Sombor │ Ponediljak, 05.12.2022. │


 

Bunjevački media centar - Sombor pripravio je Božićno-novogodišnju radionicu u subatu, 3. decembra 2022. godine. Radionicu su vodile nastavnica fizike i tehnike, Sonja Jurković Lutkić, ko i Edita Lutkić, profesor razredne nastave u penziji. Na zanimljiv i interesantan način prezentovano je kako se prave ukrasi za pridstojeće božićne i novogodišnje praznike.

20

Dica su zajedno sa roditeljima pripravljala svićnjake i ukrase, sa motivima Božića i Nove godine. Koristeć različite ukrase, dekoraciju, staklene teglice, boje, dica su pokazala različite vištine i umeća ko i kreativnost i maštu. Nuz radionicu svit mladi se razvija kroz slobodu da se igraju i stvaraju na način koji samo oni mogu da sanjaju, nuz profesionalnu podršku.

01

Prid nama je vrime adventa te su se dica upoznala sa njevim značenjem. Vrime koje je prid nama triba provest u miru, u duhovnoj budnosti i radosnom isčekivanju Isusovog rođenja. Takođe su se upoznala sa simbolikom adventskog vinca koji pridstavlja krug el prsten od zimzelenog granja sa četri sviće, a postavlja se na astal za vrime Adventa, ko simbol iskčekivanja Božića. Svake nedilje u Adventu pali se po jedna svića.

03

Na kraju radionice dica su pridstavila svoje radove i na zanimljiv način prezentovala šta su naučila o pridstojećim božićnim praznicima.

Projekat je finasiran od strane lokalne samouprave grada Sombora.

 

 


FOTOGRAFIJE: BMC Sombor