XVII FESTIVAL BUNJEVAČKI ILA U BAJMAKU

 


XVII FESTIVAL BUNJEVAČKI ILA U BAJMAKU

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 28.08.2022. │


 

Festival bunjevački ila sedamnaesti po redu, održan je u subotu, 27. avgusta u Bajmaku u organizaciji BKC Bajmak, di je bilo okupljeno priko tridest učesnika koji su došli da pokažu svoja umeća u kuvanju i pravljenju razni poslastica.

 DSC0897

Na početku programa prisutnima se obratio pridsidnik BKC Bajmak, Branko Pokornić koji je štogod više kazo o samom festivalu, koji se ove godine organizuje po sedamnaesti put.

 DSC0913

Prisutnima se obratila i pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić, a Festival bunjevački ila je svečano otvorio Ninoslav Jovanović, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog koji je istako značaj organizovanja ovaki manifrestacija koje su ujedno i nigovanje i multikulturalnosti i multinacionalnosti na ovim prostorima.

 DSC0785

Med prisutnim zvanicama bili su: dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica BNS, Ninoslav Jovanović, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Marko Marić, pomoćnik gradonačelnika Varoši Subatice, direktor NIU BIC–a Boris Bajić, Stanko Nimčević, pridsidnik Invalida rada Varoši Subatice ko i drugi pridstavnici bunjevački ustanova i udruženja.

U kulturno-umitničkom programu je učestvovalo KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice sa spletom bunjevački igara, vokalna solistkinja Tamara Babić i „Biž“ bend.

T. B.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE