POLIVAČI I IGRANKA

 


POLIVAČI I IGRANKA

│ Izvor: UG „Bunjevačko kolo” Sombor │ Utorak, 19.04.2022. │


 

U ponediljak, 18. aprila, drugog dana najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, u prostorijama UG „Bunjevačko kolo“ pripravljena je tradicionalna Uskršnja tribina.

2bunj

O uskršnjim običajima, s posebnim akcentom na običaj Polivače, a sve uz prigodne tekstove i šale govorili su: Ružica Parčetić i Antun Petrović, članovi Bunjevačkog kola kao i Anja Knežević, članica dičije bunjevačke sekcije iz Čonoplje.

voditelji1

U prigodnom kulturno-umitničkom programu, recitalom su program ulipšali mališani iz Čonoplje, a izvorni običaj „Polivači na vodeni ponediljak“ izveli su članovi GKUD-a Ravangrad iz Sombora. Najmlađim članovima bunjevački udruženja uručeni su prigodni slatki uskršnji paketići, dar Bunjevačkog nacionalnog savita.

4bunj

Svečani program Uskršnje tribine završen je veselom igrankom za sve članove i goste Bunjevačkog kola. Kako stari običaji nalažu, nakon uskršnjeg posta kada se nisu održavala veselja i druženja uz muziku, na igranci na drugi dan Uskrsa, „saranjeni“ begeš ponovo je veselo zasvirao, te je upravo tako, uz veselu svirku narodni kola, Uskršnja tribina razigrala goste i domaćine Bunjevačkog kola.

 

 


FOTOGRAFIJE