BUNJEVAČKA ČAJANKA NA DEBELI ČETVRTAK

 


BUNJEVAČKA ČAJANKA NA DEBELI ČETVRTAK

│ Izvor: UG „Bunjevačko kolo” Sombor │ Petak, 25.02.2022. │


 

U pripunom galerijskom prostoru Udruženja građana „Bunjevačko kolo” u Somboru, u četvrtak, 24. februara održana je tribina „Bunjevačka čajanka na debeli četvrtak”.

13

- Imajući u vidu, do sada specifične uslove uzrokovane pandemijom, radujem se što su se članovi i prijatelji našeg Bunjevačkog kola okupili u ovako lepom broju što je dokaz, sa jedne strane, volje i želje naših članova za druženjem i okupljanjem, a sa druge strane, kvaliteta programa koji pripremamo! - istakao je pridsidnik UG „Bunjevačko kolo” i podpridsidnik Bunjevačkog nacionalnog savita, Dejan Parčetić.

05

Pokladni običaji s posebnim akcentom na debeli četvrtak bila je tema o kojoj su divanili članovi udruženja: Vesna Stokrp, Ružica Parčetić i Siniša Stričević dok je o čajankama nekada i blagodetima lekovitih čajeva govorila Zlata Marković, članica udruženja.

06

Gosti tribine, članovi bunjevačke sekcije iz Čonoplje, pripremili su prigodan recital dok je, u muzičkom dilu programa nastupio Slobodan Dančulović, učenik sridnje Muzičke škole Petar Konjović u Somboru.

Za članove i goste tribine pripremljen je prigodan koktel: domaće gibanice i ukusni čajevi.

 

 


FOTOGRAFIJE ( Srdjan Acanski)