Promocija Bunjevačkog kalendara za prostu 2022. godinu

 


Promocija Bunjevačkog kalendara za prostu 2022. godinu

 


 

Bunjevački kulturni centar iz Subatice održo je promociju novog Bunjevačkog kalendara za prostu 2022. godinu u petak, 10. decembra, u prostorijama Bunjevačke matice. Bunjevački kalendar ima već dugu tradiciju od dvadest osam godina izlaženja, što je pofalno za ovakvu vrstu periodike u okviru bunjevačke nacionalne zajednice.

IMG 6520

I ove godine ko i do sad kalendar je obuvatio zanimljive tekstove iz života znameniti Bunjevaca kako iz Subatice tako i Sombora i drugi mista di Bunjevci žive ko i testove događaja iz bunjevačke nacionalne zajednice tokom 2021. godine. O kalendaru su u okviru promcije divanili: Miroslav Vojnić Hajduk, pridsidnik BKC Subatica i urednik kalendara, Mile Tasić, pridsidnik Glavnog odbora SKC „Sveti Sava“, Joso Poljaković, novinar u penziji, lektor i korektor u ovom kalendaru. Stihove pisama iz bunjevačkog kalendara čito je Ratko Bjelić član SKC „Sveti Sava“ iz Subatice.

IMG 6528

Med prisutnim zvanicama bili su pridstavnici bunjevački udruženja i ustanova, direktor NIU BIC Boris Bajić, podpridsidnica Bunjevačke matice Jadranka Tikvicki, podpridsidnik Bunjevačke matice Marko Marjanušić i pristavnici SKC „Sveti Sava“ iz Subatice.

IMG 6484

Projekat bunjevačkog kalendara za prostu 2022. godinu su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama, Varoš Subatica i BNS.

 

 


VIDEO: BMC


FOTOGRAFIJE