Nagrađene pridstavnice UG „Bunjevačko kolo“

 


 Nagrađene pridstavnice UG „Bunjevačko kolo“

│ Izvor: UG „Bunjevačko kolo” Sombor │ Petak,13.11.2021. │


 

U Domu kulture opštine Novi Bečej, do 15. novembra održava se 22. Pokrajinska smotra likovni stvaralaca amatera Vojvodine.

Ana sa slikom

Izložba broji ukupno 125 radova koji su prošli selekciju zonski smotri te tako stekli plasman na Pokrajinsku smotru, postavljena u organizaciji Saveza umitničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

Selektrori ovogodišnje smorte u sastavu Mile Ignjatović, istoričar umitnosti, Danijel Babić, akademski slikar i Gabrijela Sel, istoričarka umitnosti i galeristkinja, dodilili su priznanja radovima iz cile Pokrajine.

Jedine Somborke koje su stekle plasma na Pokrajinsku smotru, Ana Ilić Panjković i Milica Kohut, pridstavnice Udruženja građana „Bunjevačko kolo” svojim plasmanima osvitlile su obraz sombrskim umitnicima amaterima.

Ani Ilić Panjković je uručena Specijalna nagrada za akril, sliku “U ladu bođoša” a slamarska umitnica, Milica Kohut nagrađena je Pohvalom za sliku u tehniki slame “Udvaranje”.

U ladu bodjosaUdvaranje

Na pokrajinsku smotru, svojim radovima, plasirala su se 54 umitnika iz vojvođanski mista a po ričima Mileta Ignjatovića, istoričara umitnosti, žiri je imo zdravo težak zadatak: “Odlučivale su nijanse. Ovake smotre ljudima omogućavaje da vide šta drugi ljudi rade, da razminjuju iskustva, da dođe do niki novi saznanja, u krajnjoj liniji da dobiju još više volje za rad i umitničko stvaranje", zaključio je Ignjatović.

Ovom prilikom, pored diploma za osvojeno 1., 2. i 3. misto, dodiljeno je 15 pohvala, ko i 18 specijalni nagrada.