Održana prva „Pogačijada” u Mirgešu

 


Održana prva „Pogačijada” u Mirgešu

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 04.10.2021. │


Pogacijada-01

U subatu, 2. oktobra, održana je prva „Pogačijada“ u Mirgešu u Domu MZ, a u organizaciji Savita MZ „Mirgeš”. Pored mnogi koji su se prijavili za takmičenje u pravljenju pogače koja je bila izložena, bila su prisutna i udruženja žena koja se bave izradom narodni rukotvorina.

Pogacijada-15

Med prisutnim zvanicama bio je gradonačelnik Varoši Subatice Stevan Bakić, Srđan Samardžić, član gradskog vića zaduženog za oblast privrede, dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica BNS, Tihomir Vrbanović, član IO BNS i Boris Bajić, direktor NIU BIC. Prisutne goste i positioce je pozdravila isprid organizatora ove manifestacije Nevena Vejnović i zafalila se svima koji su doprineli da ova manifestacija uspije.

Pogacijada-02

- Obzirom da se po prvi put organizuje ovakva manifestacija lipo je zamišljena, velika je zainteresovanost za događaj i naravno triba nigovat svake godine i okupljat ljude u ovolikom velikom broju – kazala je pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić.

Pogacijada-13

Pere Ivković – Corda član savita MZ „Mirgeš” koji je uključen u rad savita je kazo da će se ubuduće 2. oktobar obilužavat sa ovom manifestacijom ko Dan sela.

Boris Bajić, direktor NIU BIC i podpridsdinik SBB je podržo ovakvu manifestaciju, obzirom da u Savitu MZ „Mirgeš” SBB ima svoja dva člana u trenutnom sazivu.

Pogacijada-18

Pogačijada je bila takmičarskog karaktera di je za najbolju pogaču sa makom proglašena pogača Ilonke Cvijin, od sira Olge Balog a od višanja Ruže Juhas.

 

 


Video prilog: BMC

 


FOTOGRAFIJE