Održani Dani bunjevačke kulture i Festival bunjevački ila u Bajmaku

 


Održani Dani bunjevačke kulture i Festival bunjevački ila u Bajmaku

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 30.08.2021. │


IMG 4609

Proteklog vikenda u petak, 27. avgusta i u subotu, 28. avgusta, održani su XVI po redu Dani bunjevačke kulture i Festival bunjevački ila u Bajmaku u organizaciji BKC Bajmak.

IMG 4565

U okviru otvaranja Dana bunjevačke kulture u Bajmaku u petak, 27. avgusta bio je premijerno prikazan film o poznatom bunjevačkom harmonikašu Antušu Gabriću pod nazivom „Život nuz harmoniku“ autora Branka Pokornića, počasnog pridsidnika BKC Bajmak.

IMG 4698

Med zvanicama na ovoj večeri bio je prisutan isprid Varoši Subatica, Nebojša Crnogorac, zaminik pridsidnika Skupštine Varoši Subatice, pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić i pridsidnica odbora za kulturu pri BNS Kata Kuntić ko i drugi pridstavnici bunjevački udruženja.

IMG 4906

Festival bunjevački ila je održan u subotu, 28. avgusta, koji je svečano otvorio gradonačelnik Varoši Subatice Stevan Bakić, a prisutnima se obratila i pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić.

IMG 5111

Ova manifestacija koja je već tradicionalna okupila je opet mnogobrojne izlagače i učesnike koji su pokazali svoje umeće u spravljanju tradicionalni bunjevački ila.

IMG 4874

U kulturno-umitničkom programu je učestvovalo KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice sa spletom bunjevački igara i vokalna solistkinja Tamara Babić.

 

 


Video prilog: BMC


 

DBK - 1. dan


 

 

DBK - 2. dan (album 1)


 

 

DBK - 2. dan (album 2)