Gostovanje u Baji

 


Gostovanje u Baji

│ Izvor: BMC │ Utorak, 24.08.2021. │


IMG 3572

U cilju podrške Bunjevcima u Mađarskoj, koji se već godinama unatrag bore za status posebne nacionalne manjine, u petak, 20. avgusta, održan je program u kojem su učešće uzeli i Bunjevci iz Srbije.

IMG 3504

Najprija je u bajskom muzeja „Ištvan Ter“ održano pridstavljanje prvog toma knjige pod nazivom „Bunjevci – odabrani tekstovi iz mađarske stručne literature o istoriji, naseljavanju i etnologiji Bunjevaca od prve polovine 19. vika do 1918. godine“, čiji je izdavač Ustanova kulture „Centar za kulturu Bunjevaca“. Kako se moglo čut na pridstavljanju, knjiga je vridno štivo za napore Bunjevaca u Mađarskoj, al isto tako i dobar primer za druge nacionalne manjine u Srbiji. Nuz to, ona donosi činjenice poput one koja se odnosi na status Bunjevaca u susidnoj državi, di su oni u vrime koje je knjiga obuvatila tretirani ko zaseban narod.

IMG 3469

Domaćini se nadaje kako će prvi tom „Bunjevci“ dovest do željenog rezultata, a to je da na popisu stanovništva koji slidi, Bunjevci budu uočljivi u posebnoj rubriki, a ne pod imenom Hrvati.

IMG 3513

Posli pridstavljanja u Baji, javnost u Srbiji mož očekivat promociju knjige u narednom periodu u Subatici, Novom Sadu i Somboru, a kad je rič o Baji, program je završen u centru kroz prigodan kulturno-umitnički program te nastup Kulturno-prosvitnog društva „Jedinstvo – Eđšeg“ iz Bajmaka.

N. S.

 


Video prilog: BMC


FOTOGRAFIJE