Uskršnja izložba narodni rukotvorina

 


Uskršnja izložba narodni rukotvorina

│ Izvor: BMC │ Petak, 26.03.2021. │


IMG 3923

U organizaciji Ustanove kulture „Centar za kulturu Bunjevaca” u petak, 26. marta, održana je „Uskršnja izložba narodni rukotvorina“.

IMG 3800

Nuz minimalan broj izlagača i još manji broj gostivi, te nuz maksimalno poštivanje svi propisani i priporučeni mira u borbi s poznatom nam epidemijom, ipak je bilo tušta zanimljivi eksponata.

IMG 3896

 Divaneć na svečanom otvaranju jednodnevne izložbe dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, pofalila je sve autore radova, te im čestitala na velikom talentu. Naravno, med eksponatima je bilo tušta šareni jaja koja se po tradiciji pripravljaje za Uskrs, a na svakom od nji se ogledala velika umišnost autora.

IMG 3854

Dr Kujundžić Ostojić je naglasila i veliku ulogu medija koji će zabilužit sve ono što se dešavalo, te kroz sliku, video zapis i rič pridstavit svima onima koji nisu mogli bit na izložbi, a tili su, kako je bilo.

Naravno, na kraju je i čestitala svima Uskrs, sa željom nek ga svi u zdravlju i radosti provedu sa najbližima, te nek ga naredne godine slavimo kako smo i navikli.

N. S.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE