Bunjevački media centar - Sombor

„Da nam bude i lepo i lipo“

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor   Srida, 28.02.2018. 9:45


Najmlađi članovi Bunjevačkog media centra u Somboru, pridstavili su osnovcima iz Osnovne škule „Laza Kostić“ u Gakovu, Bunjevce, njevu istoriju, kulturu, običaje, stihove i pisme. U svečanoj narodnoj nošnji i na maternjoj ikavici, upoznali su drugare iz Gakova sa svojom nacionalnom specifičnošću.

DSC03594

„Da nam bude i lepo i lipo“ naziv je projekta seoske OŠ „Laza Kostić“ iz Gakova kroz koji će učenici ove škule bit bliže upoznati sa obilužjima manjinske zajednice, kulture, istorije i umitnosti Bunjevaca. Razumivanje i prihvatanje različitosti, razvijanje i podsticanje tolerancije osnovni je moto ovog projekta.

 - Osnovni cilj projekta „Da nam bude i lepo i lipo!“ je da se učenici naše škule što bolje upoznaju sa kulturom i tradicijom manjinskog naroda u Somboru, a i da bismo, na kraju krajeva širili drugarstvo i prijateljstvo među decom seoske i gradske sredine! - objasnila je pedagog iz OŠ „Laza Kostić“, Zorica Golubović.

Projekat je zamišljen kroz 4 zajedničke edukativno- kreativne radionice ,međusobne posite, radionica poetskog kazivanja na različitim dijalektima, snimanje fotografije i kraćeg filma.

DSC03609

 - Pridstavili smo opšte karakteristike nacionalne zajednice –ko su Bunjevci, odakle su došli. Izdvojili specifične praznike i običaje na Dužijancu i Prelo te pridstavili slamarstvo – bunjevačku umitnost u slami - naglasila je pridsidnica Bunjevačkog media centra u Somboru, Stanislava Lutkić.

Razumevanje različitosti i prihvatanje kulture drugi naroda i sticanje novi prijateljstava i saznanja među mladima, osnovne su karakteristike ovog projekta podržanog od strane Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada.

S. L.


Galerija fotografija

 

 

BUNJEVAČKI RADIO (08-24 h) www.boc.rs