Bunjevačka nova izdanja na Sajmu knjiga u Beogradu

Bunjevačka nova izdanja na Sajmu knjiga u Beogradu

Izvor: Bunjevački Media Centar (Tamara Babić)    Ponediljak, 30.10.2017.

Bunjevački media centar i KUD „Bunjevka“ iz Subotice su u petak, 27. oktobra pridstavili svoja nova izdanja na 62. Beogradskom sajmu knjiga.

IMG06

U okviru pridstavljanja svoji izdanja, Bunjevački media centar se pridstavio sa najnovijm brojem lista za mlade „Bocko“.

 

IMG03Novi broj lista za mlade „Bocko“ su pridstavili članovi redakcije koji uređuju ovaj list i koji su prineli svoje utiske o tom kako oni doprinose u stvaranja ovog lista i šta im znači sticanje novi znanja i novinarske veštine u njihovom daljem novinarskom radu.

 

Glavni i odgovorni urednik lista za mlade „Bocko“, Mirko Bajić je takođe istako značaj izlaženja ovog lista i šta on u budućnosti znači za sve mlade u bunjevačkoj nacionalnoj zajednici.

 

Pored lista za mlade „Bocko“ na sajmu je bila i pridstavljena fotomonografija „Zemlja naši pradidova“, autorke Kate Kuntić koja nam je ukratko opisala o čem fotomonografija divani i koliko je ona značajna sa istorijskog aspekta teme koju obrađiva, a tiče se 330. godina doseljavanja Bunjevaca na prostor severne Bačke.