Na radost dobroj dici

Mikulaš positio Bunjevačko kolo

Na radost dobroj dici

Četvrtak, 08.12.2016. 09:45

UG "Bunjevačko kolo" iz Sombora je po prvi put pripravilo proslavu Sv. Nikole ili, kako je u narodu poznatije, doček Mikulaša.

S namirom da se najmlađi obraduju prid božićne i novogodišnje praznike a da se pritom sačuva stari običaj bunjevački familija, umitnički rukovodilac Dragan Kubatov je pripravio mali program u kojem su učestvovala dica koju su izučavala bunjevački u OŠ "Bratsvo jedinstvo" u Somboru i dica, članovi "Bunjevačkog kola" i likovne sekcije udruženja.

DSC03214

Običaj je bio da uoči Mikulaša, dica urede i očiste svoju obuću, a na osvan 6. decembra, mališani bi pojurili da vide šta njim je Mikulaš ostavio. Najčešće je dobroj dici obuću napunio voćom i slatkišima a dite koje je tokom godine bilo rđavo i neposlušno zateklo bi u čizmici lukac, krompir jel prut ko znak da se do godine mora popraviti.

U Bunjevačkoj kući u Somboru, na dan Sv. Nikole, mališani su pripravili priredbu koju je vodila Ena Pačetić a prigodne tekstove i recitacije su govorili: Ivana Liščević, Bojan Fratrić, Maja Lukić i Luka Liščević.

Dolazak Mikulaša je iznenadio i obradovo dicu jer su nuz Mikulaša stigli i poklon paketići. Dica su primila paketiće a u znak zafalnosti Mikulašu su deklamovali pismice. Veseli program završen je muzikom i žurkom.

Proslavu i doček Mikulaša u Bunjevačkoj kući u Somboru je podržo Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine darivanjem prigodni paketića.

R.P.

 

FOTO ALBUM

Foto: Petar Zambo