POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMED MATICE SRPSKE I NACIONALNOG SAVITA BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE

 


POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMED MATICE SRPSKE I NACIONALNOG SAVITA BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE

│ Utorak, 20.06.2023. │


 

Na dan rođenja biskupa Ivana Antunovića u ponediljak, 19. juna, svečano je potpisan Memorandum o saradnji izmed Matice srpske i Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine u Bunjevačkoj matici.

IMG 8202

Ovo je takođe jedna u nizu manifestacija u okviru obilužavanja jednog od bunjevački nacionalni praznika „Dana Dužijance 2023“ i dvadeset godina postojanja Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

IMG 8169

Na samom početku svečanog programa prisutnima se obratila dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica BNS koja se osvrnula na dugogodišnju plodonosnu saradnju sa Maticom srpskom i svega značajnog što se uz tu saradnju dešavalo decenijama unazad.

IMG 8229

Prisutnima se obratio i Veljko Vojnić, zaminik pridsidnice BNS i pridsidnik Bunjevačke matice. Isprid Matice srpske prisutnima se obratio podpridsidnik prof. dr Srđan Šljukić koji se takođe dotako dugogodišnje saradnje sa Nacionalnim savitom bunjevačke nacionalne manjine, da je potpisivanje ovog Memoraduma kruna upravo dobri i plodonosni odnosa do sad.

IMG 8179

Med prisutnim zvanicama bili su dr Milan Micić, generalni sekretar Matice srpske, Tihomir Vrbanović, pridsidnik IO BNS, Nikola Babić, pridsidnik prvog saziva BNS, Miroslav Vojnić Hajduk, pridsidnik BKC Subatica, pridstavnici Bunjevačkog nacionalnog savita, bunjevački ustanova i udruženja.

IMG 8267

Prije samog svečanog čina potpisivanja memoranduma pročitana je kratka biografija o liku i dilu bunjevačkog priporoditelja biskupa Ivana Antunovića. Memorandum o saradnji izmed Matice srpske i Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine svečano su potpisali prof. dr Srđan Šljukić i dr Suzana Kujundžić Ostojić.

T. B.

 


FOTOGRAFIJE