Konačno – „Bunjevačka kuća“

 


Konačno – „Bunjevačka kuća“

│ Četvrtak, 13.04.2023. │


 

Konačno je stigo i taj dan – ono o čemu se maštalo dvi decenije, a o čemu se intenzivnije divanilo poslidnji miseci, dobilo je svoj epilog – bunjevačka zajednica je dobila svoju „Bunjevačku kuću“.

IMG 2521

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine, Ustanova kulture „Centar za kulturu Bunjevaca“, a virovatno ne samo oni, uskoro neće bit više podstanari – nakon renoviranja i prilagođavanja prostorija, na adresi Trg kralja Tomislava, imaće misto rada, okupljanja, čuvanja i nigovanja kulture i tradicije, unapriđivanja jezika i rada na obrazovanju.

Prisrićni smo što konačno imamo svoj prostor – „Bunjevačku kuću“. Imamo oko 240 kvadratni metara na raspolaganju, tu je i kafić, podrumski prostor i avlija, sve je to možemo adekvatno iskoristit za tušta dilatnosti koje već radimo i koje tek planiramo. Nismo tušta tražili, u momentu kad sam došla prvi put u obalazak – vidila sam da je to što triba bit – divani dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM.

IMG 2481

Iz Savita ističu ogromnu zafalnost onima koji su pomogli u realizaciji ovako velikog pomaka za cilu zajednicu, Vladi AP Vojvodine i Varoši Subatica.

Veliko fala Igoru Miroviću, pridsidniku Vlade AP Vojvodine, u ime svi Bunjevaca na sridstvima koja smo dobili, odnosno na oko 19 miliona dinara. Veliku zafalnost dugujemo i Varoši Subatici, na dobijena 4 miliona dinara, a to su sridstva koja su bila neophodna da se kuća kupi, te da se izvrše potribni radovi.

IMG 2519

Prema najavama, nakon izrade projekta kreće se sa izborom izvođača radova, a potom slidi konkretno korišćenje „Bunjevačke kuće“.

Čeka nas tušta posla, to nam neće teško past, jel svi u zajednici triba da se radujemo što konačno imamo prostor di ćemo radit i di ćemo se okupljat. Nek ovo bude jedan nov početak!

 

 


FOTOGRAFIJE