SASTANAK RADNE GRUPE ZA IZRADU PRIDLOGA AKCIONOG PLANA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NACIONALNI MANJINA

 


SASTANAK RADNE GRUPE ZA IZRADU PRIDLOGA AKCIONOG PLANA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NACIONALNI MANJINA

│ Izvor: https://minljmpdd.gov.rs/ │ Utorak, 01.03.2022. │


 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i drušveni dijalog, nuz podršku Evropske unije i Savita Evrope, organizovalo je sastanak Radne grupe za izradu Pridloga Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalni manjina, a sastanku su prisustvovali i pridstavnici Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, te dali značajan doprinos u održavanju istog, dr Suzana Kujundžić Ostojić i Mirko Bajić.

sabac

Sastanak Radne grupe održan je od 23. do 25. februara u Šapcu. Sastanku radne grupe prisustvovali su pridstavnici i pridstavnice relevantni državni organa, nezavisni tila, međunarodni organizacija i pridstavnici/e nacionalni savita nacionalni manjina.

U toku sastanka Radne grupe, svi relevantni partneri pokazali su vidljivu spremnost da prilikom izrade Pridloga Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalni manjina uzmu u obzir najnoviji izvištaj Evropske komisije o Srbiji, IV mišljenje Savitodavnog komiteta o Okvirnoj konvenciji za zaštitu nacionalni manjina, ko i ex-post analizu sprovođenja Akcionog plana za nacionalne manjine koju je pripravio Savit Evrope u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Savita Evrope.

Sastanak Radne grupe i izrada Pridloga Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalni manjina su organizovani u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Savita Evrope „Promocija različitosti i ravnopravnosti u Srbiji“, koji je dio zajedničkog programa „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019 – 2022“.