Sastanak sa novom ministarkom

 


Sastanak sa novom ministarkom

│ Izvor: BMC │ Četvrtak, 26.11.2020. │


 

U utorak, 24. novembra, u Palati Srbija u Beogradu održan je sastanak nove ministarke Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog sa pridsidnicima nacionalni savita nacionalni manjina u Srbiji.

Gordana Comic
Foto: Tanjug

Tema sastanka bila je upoznavanje i dogovor o nastavku saradnje na daljem unapriđenju prava nacionalni manjina u Republiki Srbiji, ko i druga pitanja od značaja za rad nacionalni savita nacionalni manjina.

Nacionalni saveti mogu da očekuju punu podršku Ministarstva, kao i partnerski odnos u rešavanju pitanja koja su od značaja za ostvarivanje prava pripadnika svih nacionalnih manjina u Republici Srbiji – kazala je ministarka.

 

Sastanku je prisustvovala i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

Prvo što smo čuli kako ćemo ipak dobit sridstva za oktobar, te da će i bit sridstava za novembar i decembar. Radiće se i na temi da se pripozna posebno pravo nacionalni manjina koje nemaju drugu matičnu državu osim Srbije – kazala je pridsidnica NSBNM.

Dr Kujundžić Ostojić je istakla i kako je pozvala ministarku da positi NSBNM, da vidi kako se radi, al i kaki su problemi, odnosno šta još sve nedostaje bunjevačkoj zajednici kako bi ostvarila prava koja druge slične zajednice već ostvarivaje.

N. S.