Izvor: Sajt Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana
Ponediljak, 14.01.2018.

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman održo sastanak sa nevladinim organizacijama


Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman održo je u četvrtak, 10. januara, sastanak sa pridstavnicama ženski nevladini organizacija kako bi se razmotrili aktuelni problemi sa kojima se susriću žene u AP Vojvodini i dogovorile smernice u cilju zajedničkog dilovanja i saradnje u oblasti ravnopravnosti polova.

2019-01-10-Pokrajinski-ombudsman-sa-NVO
foto: www.ombudsmanapv.org

Sastanku su prisustvovale Ivana Perić i Milana Popović iz SOS ženskog centra, Biljana Stepanov iz Centra za podršku ženama i Mreže SOS Vojvodina, Vesna Ćerimović, Tamara Dimić i Zorica Šurlan iz Udruženja Roma Novi Bečej, Suzana Kujundžić Ostojić iz Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine i Kosana BekerFem Platz iz Pančeva.

Putom konstruktivnog dijaloga sa pokrajinskim zaštitnikom građana, prof. dr Zoranom Pavlovićem i zaminicom za ravnopravnost polova Snežanom Knežević, pridstavnice ženski nevladini organizacija ukazale su na konkretne probleme i mogućnosti za rišavanje isti. Mapiranjem problema i iznošenjem pridloga postavljen je temelj za buduću saradnju izmed Pokrajinskog zaštitnika građana i pomenuti nevladini organizacija, u cilju unapriđenja položaja žena i ostvarivanja ženski ljudski prava na teritoriji AP Vojvodine.