Održana druga sidnica BNS-a u Somboru

Održana druga sidnica BNS-a u Somboru

Izvor: Bunjevački Media Centar   Ponediljak, 17.12.2018.


U Somboru je 15. decembra 2018. godine, održana druga sidnica BNS, gde je jednoglasno usvojen Statut BNS. Na sidnici je doneta odluka, na zahtev Bunjevačkog kola, da se u Somboru ugasi Kancelarija Bunjevačkog nacionalnog savita.

BNS01

Na sidnici su Bunjevci iz Subotice, zauzeli stav, da Hrvati ne mogu biti u rukovodstvu bunjevačkih udruženja. Pridsidnik IO Bunjevačkog nacionalnog savita Mirko Bajić, za to navodi primer prim. dr Zorana Parčetića, koji je u rukovodstvu Bunjevačkog kola iz Sombora i Bunjevačke matice u Subotici, a bio je šef izborne kampanje za listu Bunjevačkog kola Sombor i upisan je u birački spisak Hrvata.

BNS02

Podpridsidnik BNS-a Dejan Parčetić iz Bunjevačkog kola je dao mogućnost da prim. dr Zoran Parčetić jednoga dana bude član Bunjevačke nacionalne zajednice, što je u sali izazvalo burno reagovanje. Na to je reagovao pridsidnik IO BNS Mirko Bajić, koji je rekao da je očigledno na sceni pokušaj hrvatizacije bunjevački udruženja i zatražio da prim. dr Zoran Parčetić bude isključen iz rukovodstva Bunjevačkog kola i Bunjevačke matice, ukoliko se sam ne povuče.


Video prilog: Bunjevački Media Centar